Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Soutěž Moje oblíbené místo v Libereckém kraji se blíží ke konci

10. 02. 2020

Moje oblíbené místo v Libereckém kraji. Takové je téma výtvarné soutěže pro děti a mládež, kterou vyhlásil u příležitosti jubilejního dvacátého výročí veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour Liberecký kraj. Uzávěrka přihlášek se již blíží, bude 21. února.

„Každý z nás má určitě v kraji nějaké místo, kam chodí, aby ukázal svým známým to nejkrásnější, co tu máme. Často si ta místa nosíme v sobě už od dětství. Chodili jsme tam s rodiči nebo později se svými milými. Soutěž nám ukáže, která místa jsou to pro dnešní děti,“ říká Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Úkolem účastníků soutěže je ztvárnit libovolnou výtvarnou technikou na formát A4 své oblíbené místo v Libereckém kraji, přičemž fantazii se meze nekladou. Soutěž je určená žákům mateřských a základních škol ve třech kategoriích: do šesti, jedenácti a do patnácti let.

Výtvarné práce lze zaslat poštou na adresu Krajský úřad Libereckého kraje, Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2; na obálku je potřeba napsat heslo Soutěž. Obrázky je možno přinést též osobně na podatelnu krajského úřadu. Kontaktní osobou je Kateřina Horáčková — telefonní linka je 420 485 226 420, e-mailová adresa zní katerina.horackova@kraj-lbc.cz.

Soutěž končí 21. února. Vítězové, kteří se umístí na prvním, druhém a třetím místě v jednotlivých kategoriích, obdrží dárky od Libereckého kraje a jeho partnerů. Ceny budou předány na slavnostním vyhlášení, které se uskuteční na veletrhu 7. března v dopoledních hodinách. Program veletrhu lze nalézt na www.euroregiontour.cz.

Jan Mikulička
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324