Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Soví noc objasní zajímavosti ze života nočních ptáků

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 07. 02. 2020 00:00

Sdílet článek

Jsou sovy skutečně moudré? Jak dobře sovy vidí v noci? Jak to, že mají sovy „neslyšný“ let? Odpověď na ně a mnoho dalších zajímavostí ze života sov přinese Ornitologická noční vycházka na Holý vrch, kterou 28. února od 20 hodin pořádají v České Lípě Vlastivědné muzeum a galerie, Ekoporadna Orsej a Chráněná krajinná oblast Kokořínsko. 

Noční přírodovědná vzdělávací akce je určena pro širokou veřejnost, především pro rodiny s dětmi. V průběhu vycházky se účastníci naučí, jak nejlépe rozpoznat konkrétní soví druh a jakým způsobem chránit tyto noční ptáky v přírodě. Trasa je nenáročná, vede na samotný Holý vrch. Odborný výklad povede zoolog a ornitolog Ing. Petr Lumpe. Pořadatelé doporučují vhodné oblečení, terénní obuv a baterku.  Proúčastníky budou připraveny informační materiály.

Bližší informace se lze dozvědět u Veroniky Ličaverové na e.mailové adrese ekoporadna@muzeumcl.cz,  na telefonním čísle 774 825 089 a na webu www.muzeum.cl. Vstup je zdarma, sraz je na souřadnicích 50.6812311N, 14.5185667E.

TZ: Vlastivědné muzeum a galerie

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky