Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Středoškolský projekt vyhrály Studenťárna a Sezení na chodbách

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 03. 02. 2020 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Velké finále 2. ročníku projektu Lepší místo ve škole se konalo 29. ledna v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Žáci ze čtyř středních škol prezentovali připravené projekty před porotou, v níž kromě jiných zasedl i náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti Petr Tulpa.

Mezi přihlášenými projekty na zlepšení života na školách zvítězily společná studentská místnost aneb Studenťárna žáků z Gymnázia U Balvanu a Sezení na chodbách žáků ze SPŠT.  První vítězný projekt připravilo 9 žáků z 2.A a 3.B a 5 z nich jej pak prezentovalo před porotou. Druhý vítězný projekt, Sezení na chodbách, během hlasování veřejnosti získal 4. místo. Připravilo si jej celkem 5 chlapců z M3A a M3B a 2 z nich jej následně představili porotě. Tu velmi nadchli svým přístupem k realizaci – předali jí technické výkresy řešící aktuální nepohodlné trubkové sezení, na které vymysleli upevnění sedáků, jež plánují sami zkonstruovat.

"Hodnocení projektů bylo opravdu obtížné, ale bez kompromisu to prostě v životě nejde," prohlásil náměstek Tulpa.

Oba vítězné projekty si z velkého finále odnesly šek v hodnotě 50 000 korun na svou realizaci, a to díky finančním partnerům. Peníze na celkovou realizaci a vítězný projekt darovala Nadace Jablotron, 2. místo ocenily finanční částkou Liberecký kraj a Magistrát města Jablonec nad Nisou. 

 

TZ: Lepší místo

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky