Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V anketě Kraj mého srdce sklízel liberecký region úspěchy

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 14. 02. 2020 00:00

Sdílet článek

Dvě první a dvě třetí příčky. Taková je bilance Libereckého kraje v osmém ročníku ankety Kraj mého srdce. Slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen se uskutečnilo ve čtvrtek 13. února, v první den 29. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2020 v Praze.

V absolutním pořadí krajů se pak ve velmi vyrovnané bitvě Liberecký kraj umístil na třetím místě za kraji Jihomoravským a Jihočeským. „Dlouhodobě se snažíme posilovat cestovní ruch v kraji a je to znát. Snažíme se zejména upřít zájem návštěvníků na místa, která nejsou tolik navštěvovaná a odlehčit těm přetíženým. Míříme také na nová témata, jakými jsou řemesla a tradiční výroba. Lidé dosud lidí v našem kraji hledají nejvíce sportovní zážitky, ale jsme přesvědčeni, že můžeme nabídnout i další zajímavé možnosti,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Nejtěsnější souboj v anketě byl sveden v kategoriích KAM na letní dovolenou, pěší a cyklistickou, KAM na koně a koňské stezky a KAM na výlety s dětmi. Liberecký kraj si opakovaně odváží první místo v kategoriích Zimní dovolená a Zážitky a adrenalin. Třetí místa jsou pak v kategoriích Výlety s dětmi a Letní dovolená, pěší a cyklistická.

Pořadatelem ankety je tradičně Vydavatelství KAM po Česku ve spolupráci s veletržní správou PVA Expo Praha a pod záštitou Asociace krajů České republiky. Cílem ankety je zjistit a meziročně porovnat vývoj oblíbenosti krajů z pohledu návštěvníků a jejich volnočasových aktivit. Celkem se ankety zúčastnilo 22 753 osob, z toho 12 440 jich hlasovalo.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky