Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj podpoří dotacemi mateřská centra

Blanka Freiwilligová

odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 01. 02. 2022 13:55
  • Magazín

Sdílet článek

Liberecký kraj má v rozpočtu připraveny 2 miliony korun na podporu činnosti mateřských center. Žádat o ně mohou jejich zástupci z Dotační fondu Libereckého kraje, a to v termínu od 28. 2. do 14. 3. 2022. 

„Cílem programu je podpořit činnosti mateřských center související s provozováním základních činností mateřských center, jako jsou komunitní setkávání s konkrétními programy, vzdělávání pracovníků center i návštěvníků center, tvorba a realizace programů pro všechny generace, poradenská a konzultační činnost. Chceme tyto organizace, kterých je v našem kraji celá řada, podpořit v jejich práci a v tom, co nabízí rodinám,“ říká Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.   

O dotace mohou žádat mateřská a jinak nazývaná centra pro rodinu, jejichž činnost odpovídá účelu tohoto programu, nebo obce, církve a náboženské společnosti na činnost mateřských a jinak zvaných center pro rodinu. Žádosti o poskytnutí dotace Liberecký kraj přijímá v termínu od 28. 2. 2022 do 14. 3. 2022. Dotaci lze využít na úhradu nákladů, které souvisí se základními činnostmi mateřských center, a to na drobný dlouhodobý hmotný majetek, nákup materiálu, nákup služeb, osobní náklady, které jim vzniknou v období od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022. 

Žádosti lze podávat různými způsoby, podrobnosti, včetně potřebných formulářů najdou žadatelé zde Regionální rozvoj | Dotace (kraj-lbc.cz)

Ilustrační foto KULK

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky