Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Mistrovství Evropy v maratonu horských kol 2022 hostí letos Jablonné v Podještědí

Blanka Freiwilligová

odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 31. 01. 2022 14:36

Sdílet článek

Jedna z největších sportovních událostí roku 2022 v Libereckém kraji, UEC Mistrovství Evropy v maratonu horských kol 2022, se pojede třetí červnový víkend v Jablonném v Podještědí a v Lužických horách.

„Jsem rád, že se tak významný závod, jakým mistrovství Evropy bezesporu je, uskuteční na území Libereckého kraje,“ říká Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Na společném jednání náměstka Dana Ramzera, prezidenta Českého svazu cyklistiky Petra Marka, zástupců pořadatelského města starosty Jiřího Rýdla, místostarosty Petra Sadílka a organizátorů z Pakli sport klubu Jablonné v Podještědí, se všichni zúčastnění domluvili na vzájemné spolupráci. Tu Liberecký kraj spolu s pořadateli mezinárodního klání stvrdí podpisem memoranda o spolupráci. Na podporu evropského šampionátu má Liberecký kraj v rozpočtu vyčleněnou částku ve výši jednoho milionu korun.

Pořadatelskou štafetu přebírá Česká republika od švýcarského Evolène, kde se mistrovství Evropy konalo v loňském roce.

„Boje o titul mistra Evropy v kategorii elite muži a ženy a kategorie masters (závodníci starší 35 let) se uskuteční na trasách 100 a 70 km. Nedílnou součástí sportovního programu budou i maratony pro amatérské cyklisty všech věkových kategorií na trasách 100, 70, 50 a 30 kilometrů vedoucí po obou stranách česko-německé hranice,“ popsal Radek Patrák za pořádající Pakli sport klub, z.s.

Předpokládaná je účast více než 150 elitních závodníků z 30 zemí Evropy, včetně aktuálního mistra světa v MTB maratonu Andrease Seewalda z Německa nebo olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého.

Populární Malevil Cup pro amatéry každoročně přivítá na 1500 závodníků. Letošní již 23. ročník nabídne bohatý volně přístupný doprovodný program pro příchozí a diváky. Termín konání UEC mistrovství Evropy v maratonu horských kol 17. – 19. června 2022.

Program:
17. června - oficiální zahájení ME Jablonné v Podještědí
18. června – 23. ročník MTB marathon Malevil Cup kategorie hobby
19. června – UEC MTB MARATHON EUROPEAN CHAMPIONSHIPS
vyhlášení Mistrů Evropy kategorie elite a masters pro rok 2022

Více informaci na www.malevilcup.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky