Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obce mohou z Programu obnovy venkova čerpat přes 25 milionů korun

Blanka Freiwilligová

odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 31. 01. 2022 14:54

Sdílet článek

Dotaci z rozpočtu ve výši přes 25 milionů korun rozdělí Liberecký kraj v rámci Programu obnovy venkova. Podpora je určena obcím a svazkům obcí. Vyhlášení programu i podmínek na svém posledním zasedání odsouhlasilo Zastupitelstvo Libereckého kraje. Žádosti budou přijímány do 16. března 2022.

„Účelem programu je obnova a údržba technické infrastruktury, venkovské zástavby a občanské vybavenosti, úprava veřejných prostranství jako jsou návsi či náměstí, lze žádat na opravy či výstavbu chodníků nebo osvětlení, na podporu vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice a zvýšení kvality života na venkově. Z Dotačního fondu Libereckého kraje je na Program obnovy venkova vyčleněno celkem 25.200.000 korun,“ říká Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkov

O dotaci z programu mohou žádat nejen obce venkovského tipu, ale také svazky obcí se sídlem v Libereckém kraji. Žadatelé budou moci zasílat žádosti o poskytnutí dotace od 28. 2. 2022 do 16. 3. 2022. Účelovou investiční nebo neinvestiční dotaci z Dotačního fondu LK lze využít na akce realizované v období od 1. 1. 2022 do 30. 9. 2023.

Příspěvky lze žádat například na obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti, komplexní úpravu návsí, náměstí, dále na obnovu a zřizování veřejné zeleně – parky, aleje, sady, opravu a výstavbu komunikací, chodníků, veřejného osvětlení, mostků, zálivů autobusové dopravy, parkovišť a zpevněných ploch, projekty na vzdělávání a poradenství v oblasti rozvoje venkova a obnovy vesnice, integrované projekty venkovských mikroregionů a obnovu válečných hrobů. Z programu lze získat dotaci ve výši 30 – 70 % celkových nákladů na projekt.

Žádosti lze podávat různými způsoby, podrobnosti, včetně potřebných formulářů najdou žadatelé zde Regionální rozvoj | Dotace (kraj-lbc.cz)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky