Podpořte projekty z Libereckého kraje v soutěži Stavba roku 2021

01. 10. 2021

Hlasování v celostátním kole soutěže Stavba roku 2021 je v plném proudu. Lidé mají možnost podpořit stavby v tradičním hlasování o Cenu veřejnosti, kde o vítězství bojují i projekty z Libereckého kraje. Dát jim hlas v soutěži můžete až do 17. října 2021.

“Podpořit soutěžící, kteří bodovali v krajském kole Stavba roku 2021, může kdokoli. Sice se žádný z finalistů z Libereckého kraje nedostal do finále celostátního, kde o vítězi rozhoduje porota, o přízeň veřejnosti ale stále usilovat mohou. Hlasovat lze pro pět projektů od nás,“ říká Jiří Ulvr, radní Libereckého kraje pověřený řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

O Cenu veřejnosti se uchází následující projekty z Libereckého kraje:

Modernizace Severočeského muzea - II. etapa, Liberec, autor: Hlaváček - architekti s.r.o.

Interiér – Modernizace Severočeského muzea Liberec, autor: Hlaváček - architekti s.r.o.

DOK Nordbeans, Liberec, autoři: Andrea Tůmová, Jakub Adamec

Stezka svobody Lučany nad Nisou - Horní Maxov – Jindřichov, autor: Toulec Architekti

VAPARK (Vratislavický Active Park), autor: Martin Šálek

V Ceně veřejnosti můžete dát hlas své favorizované stavbě na internetových stránkách www.stavbaroku.cz, a to až do neděle 17. 10. 2021 do 12:00 hodin, kdy bude hlasování ukončeno. Výsledky hlasování budou vyhlášeny na slavnostním galavečeru v pondělí 18. října v Betlémské kapli v Praze. Svůj hlas můžete udělit všem přihlášeným stavbám.

„Každý hlas se počítá. Ještě je dost času projekty z našeho kraje podpořit a popostrčit je blíže k vítězství. Určitě si to všechny zaslouží,“ vyzývá k hlasování Jiří Ulvr.

Hlavním organizátorem soutěže je Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, která je zároveň i vypisovatelem soutěže, spolu s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Blanka Freiwilligová
odborný zaměstnanec oddělení tiskového a vnějších vztahů
blanka.freiwilligova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226326