Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Havarovaná střecha českolipského internátu se dočká opravy. Kraj na ni dá 10 milionů korun

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 04. 2019 00:00
  • Majetek a investice
  • Sociální
  • Školství

Sdílet článek

Liberecký kraj dá celkem 10 milionů korun z ušetřených peněz v loňském roce na opravu poškozené střechy Domova mládeže v České Lípě. V neděli 10. března ji strhla vichřice „Eberhard“. Z důvodu nutnosti rychlého jednání kraj oslovil tři dodavatele. V jednacím řízení bez uveřejnění vybral firmu KDK eko IZOL – CZ s.r.o. Nová střecha by měla být dokončená do konce srpna letošního roku.

Téměř tři čtvrtiny střechy poškodila vichřice v noci z 10. na 11. března. Zabezpečovací práce poté umožnily vystavit dva koridory, které zvýšily bezpečnost při vstupu do domova mládeže. Domov mládeže je v provozu od 17. března.

Na mimořádné schůzi 15. dubna krajští radní rozhodli, že peníze na opravu vyčlení kraj z ušetřených peněz z loňského roku. „Více jak 235 milionů korun jsme ušetřili v loňském roce, a proto můžeme část z těchto peněz použít i na opravu střechy českolipského internátu. Museli jsme jednat rychle, protože havarovaná střecha mohla ohrozit okolí. Proto jsme oslovili tři dodavatele a vybrali jsme firmu, která rekonstrukci střechy provede v co nejkratším termínu,“ uvedla Jitka Volfová, statutární náměstkyně pro resort ekonomiky, správy majetku a informatiky.

V rámci rekonstrukce střechy Domova mládeže dojde ke kompletní demontáži celé původní skladby střešního pláště až na železobetonovou konstrukci, očištění a vyrovnání podkladu, vytvoření nové parotěsné izolace, položení minerální tepelné izolace na základě tepelně-technického výpočtu, instalaci nových vazníků podložených statickým výpočtem, provedení nového bednění pomocí desek a položení nové hydroizolační vrstvy z PVC-P krytiny.

„Jednali jsme rychle, ale zároveň zodpovědně. Jsem rád, že se stavební práce nebudou protahovat a nová střecha bude dokončená již v létě,“ uzavřel Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

FOTO: Českolipský deník 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky