Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Korálek přivezl do Dubu náladu Velikonoc

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 04. 2019 00:00
  • Sociální

Sdílet článek

Ve středu 17. dubna dopoledne oslavili v Domově důchodců Český Dub v předstihu Velikonoce. Postaraly se o to děti ze souboru liberecké Mateřské školy Korálek. Nabídly seniorům své vystoupení složené z koled, písniček a hraných mikro scének.

„Velikonoční vystoupení Korálku je dlouholetou tradicí, děti k nám přijíždějí v rámci naší spolupráce s Nadací Syner,“ uvedl Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub, příspěvkové organizace Libereckého kraje. Jak doplnil, z finanční podpory Nadace nejsou hrazeny jen náklady spojené se samotným programem. „Z poskytnutého finančního daru zajišťujeme i dárkové balíčky pro všechny naše obyvatele,“ dodal.

Dopolední program, který se odehrál před zcela zaplněným společenským sálem domova, měl velký úspěch. „Nejvíce mě potěšily koledy. Líbí se mi, jak jsou tak maličké děti šikovné. Nejen, že zpívají, ale ještě se doprovázejí na flétničky,“ pochvalovala si jedna z obyvatelek domova.

Za Nadaci Syner přijela pozdravit obyvatele domova Iva Urbanová. „Jezdíme do domova několikrát ročně, ale vystoupení o Velikonocích mají vždy speciální atmosféru. Dnes nám k dobré náladě přálo i hezké opravdu jarní počasí,“ podotkla Urbanová.

Náměstek hejtmana Libereckého kraje pro sociální oblast Pavel Svoboda podobné akce v nejen v krajských domovech důchodců chválí. „Spojení nejmladší generace s nejstarší má hned několik pozitiv. Senioři pookřejí, potěší se malými dětmi, které jim připomenou dětství jejich vlastních potomků i vnoučat. Kontakt s dětmi je omladí. Na druhé straně je dobré, když i nejmenší děti vidí, že stáří patří k životu, a že v naší společnosti žijí starší lidé, kteří už se sice nedokáží zcela o sebe postarat, ale přitom se mohou s mladšími lidmi podělit o své životní zkušenosti a názory,“ zdůraznil náměstek Pavel Svoboda.

TZ: Radim Pochop, DD Český Dub 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky