Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj schválil Plán dopravní obslužnosti na další roky 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 28. 02. 2020 00:00

Sdílet článek

Zastupitelstvo Libereckého kraje schválilo 25. ledna 2020 Plán dopravní obslužnosti pro období 2019-2023. „Koncepční dokument slouží jako podkladový základ pro organizování krajské dopravní obslužnosti v pětiletém výhledu a je pro nás důležitým rádcem, podle kterého následně provádíme další kroky v jednotlivých oblastech zaměřených na tvorbu jízdních řádů, investic do infrastruktury nebo zadávání zakázek dopravcům či dodavatelům souvisejících služeb,“ odhaluje podstatu dokumentu Jan Sviták, náměstek hejtmana Libereckého kraje.

Plány dopravní obslužnosti musí kraje i Ministerstvo dopravy povinně připravovat každých 5 let, tak jak nařizuje Zákon č. 194/2010 Sb. o veřejných službách v přepravě cestujících. „Plán, který pro Liberecký kraj zpracovává krajský organizátor dopravy KORID LK, analyzuje vzájemně provázaná témata. Shrnuje parametry, které mohou mít vliv na vývoj přepravní poptávky tj. od demografického vývoje obyvatelstva přes vzdělávání po zaměstnanost, dopravní infrastrukturu a rozsah aktivit obyvatelstva ve spojení s veřejnou dopravou,“ konkretizuje obsah Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK.

Schválením nejvyšším orgánem Libereckého kraje tj. Zastupitelstvem se dokument stal závazným pro další vývoj veřejné dopravy v Libereckém kraji, ale i spolupráce s okolními regiony. Protože se jedná o veřejný dokument, mají případní zájemci možnost si jej stáhnout nebo prostudovat na webových stránkách koordinátora dopravy www.korid.cz.

TZ: KORID LK  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky