Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nové sídlo záchranky v Liberci je opět blíž, město a kraj odsouhlasily memorandum

Jan Mikulička

  • 04. 03. 2020 00:00
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Současné nevyhovující prostory libereckého sídla Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK) nedaleko areálu Krajské nemocnice Liberec budou s nejvyšší pravděpodobností záhy minulostí. Po několikaměsíčních diskusích o zajištění pozemku pro nové sídlo bylo schváleno memorandum mezi statutárním městem Liberec a Libereckým krajem.

Rada Libereckého kraje jej jednomyslně přijala na svém zasedání 24. února a 3. března tento text odsouhlasila také Rada statutárního města Liberec. „Je to velmi důležitý krok pro Zdravotnickou záchrannou službu Libereckého kraje a já za něj radním kraje i města děkuji, protože umožní vybudovat novou základnu v Liberci. Stávající prostory už nevyhovují. Nová základna na městském pozemku v oblasti U Lomu by mohla být vybudována do roku 2023 nebo 2024,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek hejtmana pro rezort zdravotnictví.  

Memorandum je tak základem pro zahájení dalších kroků, jakými jsou změna územního plánu a zpracování projektové dokumentace.

V Libereckém kraji je 14 sídel ZZS LK. Průběžně procházejí rekonstrukcemi a na některých místech se budují úplně nová. Před dvěma lety tak například začali z nového sídla za více než 9 milionů korun vyjíždět záchranáři v České Lípě.

Na místě někdejší úpravny vody vzniká rovněž nová budova pro výjezdovou základnu v Rokytnici nad Jizerou. Náklady na její vybudování činí 15,8 milionu korun, kraj přispěl ze svého rozpočtu sedmi miliony. Hotovo má být podle smlouvy v srpnu 2020.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky