Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Žádný alkohol ani drogy. Mladí poběží Juniorský maraton 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 02. 03. 2020 00:00
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Největší běžecký projekt pro střední školy v České republice — to je Juniorský maraton. Letos se tato celostátní akce uskuteční po čtyřiadvacáté; přihlásit se je možné již nyní.  Loni se závodů po celé republice zúčastnilo dohromady 292 týmů, to jest 2920 studentů. Desetičlenné týmy z jednotlivých škol mezi sebou soupeří na maratonské trati (42,2 kilometrů), kterou štafetovým způsobem společně zdolají.

Projekt sestává ze tří kol: nejprve se běží školní kola organizovaná samotnými středními školami. Poté semifinálová kola ve všech krajských městech České republiky a na závěr finále v rámci Volkswagen Maratonu Praha.  Liberecké semifinále je 22.dubna v Lidových sadech; finále pak 3. května v rámci Volkswagen Marathonu v Praze. 

„Je důležité vést děti ke sportu už od mala, protože pak z nich vyroste mládež, která do pohybových aktivit jde nadšením. Právě Juniorský maraton je jednou z akcí, které mladým ukazují, že pohyb do života patří,“ prohlásil Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, jenž nad akcí převzal záštitu. 

Registrace je zdarma na webu www.runczech.com/jmc, přičemž přihlásit se lze až do startu daného semifinálového kola. Projekt je doprovázen mediální kampaní zaměřenou na zdravý životní styl mezi mladými, vytvoření vztahu k vytrvalostnímu běhání a prevenci užívání alkoholu a drog.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky