Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Bezpečnostní rada LK se seznámila s pracovišti profesionálních hasičů

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 06. 2010 14:35

Sdílet článek

 

Výjezdní zasedání Bezpečnostní rady Libereckého kraje v čele s hejtmanem Libereckého kraje Stanislavem Eichlerem ČSSD) a tajemníkem Rudolfem Broulíkem se tentokrát uskutečnilo   24. června v prostorách Krajského ředitelství Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v Liberci.

V úvodu hejtman a tajemník Bezpečnostní rady LK zhodnotili průběh středečního taktického cvičení složek IZS v Turnově, kterého se osobně zúčastnili. Jednání pokračovalo prezentací, v níž se přítomní zástupci armády, policie a Zdravotní záchranné služby LK seznámili s historií vzniku profesionálních hasičů až po současné úkoly a činnosti, které HZS Libereckého kraje plní. 

Poté ředitel HZS Libereckého kraje plk. Josef Zajíček a náměstek ředitele pro IZS a operační řízení plk. Roman Hlinovský provedli členy bezpečnostní rady v zařízeních požární stanice Liberec v Šumavské ulici a krajského operačního a informačního střediska Libereckého kraje.

Prohlídka začala na pracovišti telefonního centra tísňového volání 112, kde se hosté seznámili se systémem příjmu tísňových volání na linky 112 a 150, předávání datových vět a dalších informací mezi základními složkami IZS. Následovala prohlídka operačního střediska HZS Libereckého kraje, kde hasiči členy bezpečnostní rady seznámili se systémem vysílání jednotek požární ochrany do zásahu.

Poté si zástupci Krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje, Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, Krajského vojenského velitelství Liberec i odboru krizového řízení Krajského úřadu Libereckého kraje spolu s hejtmanem a dalšími hosty prohlédli mobilní požární techniku, například týlový a velitelský kontejner, cisternovou automobilovou stříkačku a další.  A byli svědky cvičného výjezdu.

V závěru si hejtman na vlastní kůži vyzkoušel nejenom zásahový oděv a přilbu, ale také hašení z proudnice a stříhání středových sloupků osobního vozu pomocí hydraulických nůžek. Nechyběla ani projížďka v obojživelném pásovém vozidle zn. Hägglunds BV 206 a v koši automobilového žebříku zn. Magirus Iveco se záchrannou výškou 37 metrů.

„Naši profesionální hasiči patří ke špičkám v České republice, ale i v Evropě, jak o tom svědčí nedávné ocenění za systém tísňového volání. Je dobře vědět, že se na ně  můžeme kdykoli spolehnout,“ řekl hejtman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky