Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Chovatelský den v Syřenově ukázal dobré tradice českého zemědělství

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 06. 2010 17:19

Sdílet článek

  

Chovatelský den v Syřenově, který se konal 18. června, patří svým rozsahem k největším setkáním chovatelů hospodářských zvířat v Libereckém kraji. Hlavním bodem programu, který sledoval také krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek,  byla komentovaná přehlídka krav českého strakatého a holštýnského plemene.

„Každým rokem je tu vidět i velké množství moderní zemědělské techniky. Své zastoupení tu mají i drobní chovatelé králíků, ovcí a koz,“ uvedl radní.

,,Je to jedna z mála možností, jak ukázat na tradice našeho zemědělství. Staré stroje měníme za nové, silnější, které nám usnadní práci. Také školy tu mají možnost dětem ukázat hospodářská zvířata a zároveň tak spojí teoretické vyučování s praxí,“ doplnil.  

Pro tradičně početnou skupinu návštěvníků byl připraven bohatý doprovodný  i odborný program.

„Je to velká a zajímavá příležitost, jak propagovat zemědělství mezi širokou veřejností. Je dobré, že při této příležitosti mají možnost nabízet své výrobky i regionální výrobci potravin. Byly tu ke koupi jak mléčné výrobky, tak i uzeniny. Letos poprvé si mohli návštěvníci prohlédnout i mléčný automat na čerstvé mléko, o které byl velký zájem,“ poznamenal Jaroslav Podzimek.

,,Každý druhý rok navštěvuji tuto výstavu, která má z pohledu zemědělců a farmářů velký význam. Dnes nám sice počasí zrovna příliš nepřálo, ale i tak se celý den vydařil. Přeji pořadatelům hodně sil při přípravě další obdobné akce v příštím roce,“ dodal.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky