Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Den potravinářů Libereckého kraje se přes nepřízeň počasí vydařil

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 05. 2010 17:26

Sdílet článek

 

Stovky obyvatel Liberce i turistů navštívili dnešní Den potravinářů Libereckého kraje, který se konal před libereckým OC Plaza. Přehlídku výrobků třiadvaceti vystavovatelů zahájili krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek, hejtman Stanislav Eichler (oba ČSSD), náměstek primátora Milan Šír, poslanec PČR Pavel Ploc, náměstek hejtmana Vít Příkaský (ČSSD) a předseda Regionální agrární rady LK Robert Erlebach.

Je třeba říci, že podobná akce  je jeden z mála možných způsobů, jak tyto regionální potraviny a výrobky představit širšímu okruhu zákazníků a zvýšit tak jejich popularitu a prodejnost. Návštěvníci si pochutnali a zakoupili čerstvé výrobky potravinářů našeho kraje, které jsou většinou – a to je důležité - bez množství levných přísad, jež se dnes do potravin přidávají hlavně z důvodu závodů obchodníků o co nejnižší ceny potravin. Kromě regionálních mléčných, masných či pekárenských výrobků, zde byly k vidění i různé mošty, pivo či likéry. Neméně důležitým smyslem a cílem obdobných akcí, třeba i Dožínek, je i to, že si spotřebitelé v případě zájmu budou moci zjistit, kde si vlastně tyto výrobky mohou během roku zakoupit,“ uvedl v úvodu radní.

Mezi vystavovateli byli: Jizerské pekárny, Plastcom, Mlékárna Příšovice, Moštovna Lažany, Hols, a.s., Pivovar Konrad Vratislavice n.N., Josef Pulíček – zemědělská výroba, Jiří Vrkoslav - Farma Dolenec, Style Bohemia, s.r.o., Jatky Lomnice n.P. – Lomničan, Tompeli – Tomáš Pelikán, Anna Ondřejíková – Dvůr Hlaváč, Masný průmysl Česká Lípa, Karel Klouček – Řeznictví – a uzenářství, Miloslav Košek – ekoplanet, JVS pekárna Semily, Mocca, Pivovar Rohozec, Kitl, Jana Novotová Jahodová – Pekařství jahůdka, Milan Matoušek – Brambůrky bělá u St. Paky, Stará dáma Křižany, Jan Verich – Bio ovoce, zelenina.

Po celý den bude návštěvníky provázel doprovodný kulturní program. Naposledy ve svém  původním složení zahrála  rocková kapela Seven, dále v lidovém tónu kapela „Celestýnka“ a s melodickým repertoárem skupina Bohemia Univerzal Band..

Akci pořádal Liberecký kraj, rezort zemědělství a životního prostředí ve spolupráci se Statutárním městem Liberec, rezortem životního prostředí pořádá akci.

„Liberecký kraj se bude nadále snažit podporovat regionální výrobky. Proto 4. září pořádáme 9. krajské dožínkové slavnosti ve Smržovce, na nichž se regionální výrobci potravina a nápojů opět budou prezentovat,“ připomněl Jaroslav Podzimek s tím, že bude následovat ještě 4. ročník Dne regionálních potravin 1. října na nám E. Beneše v Liberci.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky