Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Hejtman a členové Rady LK se setkali s velvyslancem ČR v Belgii

26. 06. 2010

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) přivítal včera společně s náměstky Lidií Vajnerovou a Vítem Příkaským v sídle Libereckého kraje velvyslance České republiky v Belgii PhDr. Vladimíra Müllera CSc.

Během krátkého setkání probírali představitelé Libereckého kraje s velvyslancem témata jako je například definice bilaterálních vztahů ČR a Belgie, role krajů, pomoc velvyslanectví při prezentacích LK v Bruselu, význam a působení zastoupení LK v Bruselu a další.

„Jsem rád, že pan velvyslanec přijal moje pozvání a navštívil Liberecký kraj. Mohli jsme tak prodiskutovat konkrétní možnosti a příležitosti prezentace Libereckého kraje v Bruselu a vzájemnou spolupráci s českým velvyslanectvím,“ říká hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD).

„Liberecký kraj má tu výhodu, že má v Bruselu dobře fungující zastoupení v podobě schopného člověka, který zkoumá evropské projekty a hledá nejlepší možnosti k čerpání peněz z Evropských fondů, což se o některých krajích říct nedá“ dodává velvyslanec ČR v Belgii Vladimír Müller.

Velvyslanec dále vyjádřil potěšení nad zapojením Libereckého kraje do dění v Bruselu.

Je velmi důležité, aby zástupci samospráv krajů jezdili do Bruselu a poznávali chod Evropské Unie. Lépe poté chápou systém schvalování a dostávání dotací. Tím, že je hejtman Liberecké kraje členem Výboru regionů EU, má Liberecko dobře nastavenou cestu k evropským fondům,“ vysvětluje Vladimír Müller.

Zmínil ještě svůj obdiv panu plk. Stanislavu Hněličkovi, veteránu 2. světové války, který po pouti z blízkého východu na západ, bojoval i v Belgii a každý rok do Belgie jezdí na ceremoniály k uctění památky padlých bojovníků.

Na závěr přátelského setkání se velvyslanec zapsal do pamětní knihy návštěv Libereckého kraje a v doprovodu hejtmana si z vyhlídky v sedmnáctém patře budovy Krajského úřadu LK prohlédl Liberec a jeho blízké okolí.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 324
Mobil: 739 541 624