Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman a radní slavnostně otevřeli rekonstruovanou vývařovnu na Gymnáziu F. X. Šaldy

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 01. 2010 18:17

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler a náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl dnes slavnostně otevřeli rekonstruovanou kuchyni a jídelnu na Gymnáziu F. X. Šaldy v Partyzánské ulici v Liberci. Přivítala je ředitelka školy Irena Přádná.

S ohledem na špatný stav budovy GFXŠ Liberec bylo třeba provést statické podchycení a stabilizaci objektu G.F.X.Š. v Liberci. V roce 2008 se uskutečnila I. etapa této investiční akce a v roce 2009 II. etapa, kdy bylo provedeno statické podchycení a stabilizace objektu ve spodní části.

„Kraj tehdy uvolnil 28 milionů korun do statického zabezpečení pavilonu postaveného v 70. a 80. letech minulého století, když budovat začala praskat,“ připomněl Radek Cikl.

„Součástí této závěrečné investiční akce byla i celková rekonstrukce školní jídelny a kuchyně z prostředků Libereckého kraje v celkové výši 15,9 miliónu korun,“  doplnil hejtman.

Provozovatelem vývařovny se stala firma Universal – zařízení školního stravování, s. r. o., která do moderního technologického vybavení kuchyně sama investovala ze svých prostředků přes 4 milióny Kč.

Rekapitulace finančních prostředků – I. etapa

CELKEM – I. etapa                                          28.576.516,00 Kč

 

Rekapitulace finančních prostředků – II. etapa

CELKEM – II. etapa                                         15.873.026,00 Kč

 

CELKEM – I. a II. etapa – STATIKA                 44.449.542,00 Kč

 

Zlepšení tepelně technických vlastností obvodových konstrukcí budov Gymnázia F. X. Šaldy Liberec

CELKEM                                  28.598.842,00 Kč včetně DPH 19 %                 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky