Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman předal seznam válečných hrobů ruských vojáků padlých na území Libereckého kraje

Šírová Květa

  • 13. 07. 2010 10:14

Sdílet článek

Na základě žádosti ruské strany předal minulý týden hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) seznam válečných hrobů ruských vojáků padlých na území Libereckého kraje generálnímu konzulovi Ruské federace v Karlových Varech Sergeji Ščerbakovovi.

Slib předání seznamu učinil hejtman při první oficiální návštěvě nového generálního konzula Ruské federace v Karlových Varech Sergeje Ščerbakova v Libereckém kraji, která proběhla začátkem dubna letošního roku.

„Seznam obsahuje místa posledního odpočinku na území Libereckého kraje a jména padlých vojáků Velké vlastenecké války, I. světové války, Prusko-rakouské války a Sedmileté války,“ vysvětluje hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) s tím, že Liberecký kraj je připraven pomocipři případné pietní úpravě hrobů a náhrobků.

Krajský úřad koordinuje péči o válečné hroby v rámci kraje a vede souhrnnou evidenci těchto hrobů. Péči o válečné hroby upravuje zákon č. 122/2004 Sb., o válečných hrobech a pietních místech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky