Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman s ROPForem navštíví Chrastavu a zahájí výstavu realizovaných projektů

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 04. 2010 16:44

Sdílet článek

 

Jak úspěšně se na severovýchodě Čech čerpají dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod, jehož prostřednictvím se do Královéhradeckého, Libereckého a Pardubického kraje dostávají evropské prostředky, představí velká informační akce ROPfórum 2010, která začíná s hejtmanem LK Stanislavem Eichlerem 28. dubna v 17 hodin v Chrastavě.

Zároveň LK zde podepíše smlouvu s Povodím Labe o převodu Pobřežní zdi, což je nezbytná náležitost pro podání žádosti do ROPu akce Chrastava - Pobřežní ulice II. etapa. 

„Třetí ročník ROPfora představí konkrétní projekty tak, aby si obyvatelé všech tří krajů tvořící „Severovýchod“ mohly snadno představit, co se pro ně za evropské peníze vybudovalo a jak jsou pro ně a rozvoj regionu přínosné. Hlavní myšlenka se odráží ve sloganu akce, tedy „Evropské dotace pro váš kraj,“ uvedla tisková mluvčí NUTS II Severovýchod  Eva Jouklová.

Den zahájí hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler doprovázený ředitelem Úřadu Regionální rady Zdeňkem Semorádem a vedoucím Územního odboru realizace programu Bořkem Machatým v Chrastavě, v Centru volnočasových aktivit, ve kterém sídlí Společenský klub.

„Regionální operační program NUTS II Severovýchod je jedním z operačních programů České republiky, který sleduje podporu severovýchodočeského regionu a tedy i Libereckého kraje. Ten je jeho součástí společně s krajem Pardubickým a Královéhradeckým. Cíl programu je jednoznačný: s podporou evropských, krajských a státních dotací pomoci regionu k rozvoji dopravní infrastruktury, venkova a měst, cestovního ruchu a podnikatelského prostředí. Všechny tyto oblasti sleduje také putovní výstava realizovaných projektů, kterou slavnostně v Chrastavě otevřeme,“ řekl hejtman.

Podle něj to svědčí o tom, že evropské prostředky skutečně pomáhají obyvatelům libereckého regionu.

„Názorným příkladem jsou chrastavské projekty - rekonstrukce objektu č.p. 407 na Centrum volnočasových aktivit, terminál u železniční stanice, rekonstrukce autobusového nádraží, či projekt Libereckého kraje, který řeší obtížnou dopravní situaci v centru města Chrastavy,“ vypočítal Stanislav Eichler.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky