Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se zúčastní inaugurace rektora Technické univerzity v Liberci

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 03. 2010 16:48
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Na slavnostní inauguraci v Severočeském muzeu bude uveden do funkce rektor TUL Zdeněk Kůs. Speciální akademická ceremonie v talárech  se  uskuteční za účasti hejtmana LK Stanislava Eichlera v libereckém Severočeském muzeu ve středu 10. března v 10 hodin.

Profesora Zdeňka Kůse jmenoval do funkce 14. ledna 2010 na Pražském hradě prezident České republiky Václav Klaus na návrh tehdejšího rektora Vojtěcha Konopy. Ten akceptoval návrh Akademického senátu TUL, který za kandidáta na rektora zvolil Zdenka Kůse v říjnu 2009 pro nastávající čtyřleté období ze sedmi uchazečů.

Profesor Kůs se oficiálně ujal své funkce již v pondělí 1. února.

Slavnostní akademický obřad tak dovrší konstitutivní akt jmenování do funkce aktem deklarativním, a to jeho slavnostní inaugurací.

V rámci akademického obřadu složí nový rektor před akademickou obcí a řadou významných hostí inaugurační slib a převezme od svého předchůdce profesora Vojtěcha Konopy univerzitní insignie - rektorský řetěz.

 

Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs ( nar. 4. 6. 1960) absolvoval ČVUT Praha v roce 1984,

doktorát získal v roce 1996 na Fakultě textilní TUL , kde také v roce

2000 habilitoval na docenta a v roce 2006 získal titul profesora. V

letech 1995 -1996 vykonával funkci Akademického senátu TUL a od roku

2004 je ve funkci prorektora TUL. Zabývá se aplikacemi výpočetní

techniky v textilní a oděvní výrobě, simulací výrobních procesů v oděvní

výrobě, vývojem měřicích metod pro textilní materiály a výrobky.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky