Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Hejtman se zúčastnil předávání medailí veteránům Velké vlastenecké války

Šírová Květa

  • 02. 04. 2010 21:53

Sdílet článek

Váleční veteráni bojů Velké vlastenecké války SSSR převzali z rukou nového generálního konzula Ruské federace v Karlových Varech Sergeje Ščerbakova v přítomnosti hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera (ČSSD) a dalších osobností pamětní medaili.

Medaile byla předána oceněným bojovníkům jménem prezidenta Ruské federace Dmitrije Medveděva u příležitosti 65. výročí ukončení II. světové války a vítězství nad fašismem.

Oceněno bylo celkem šest veteránů: Vasilina Vorobčuková, Michal Kočš, Alexandr Hron, Vladimír Souček, Vasil Olah a Josef Vyletěl.

„Bylo mi ctí, že jsem mohl být přítomen slavnostnímu aktu, kdy Ruská federace ocenila hrdinství vojáků, kteří v době neexistujícího Československa dobrovolně bránili ideály svobody a nasazovali životy pro svou vlast. Jsem rád, že na válečné veterány Rusko nezapomíná a doufám, že na ně nebudeme do budoucna zapomínat ani u nás doma“, komentoval slavnostní akt hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD).

Již před předáním ocenění se hejtman LK společně s členy Rady LK setkal při obědě s generálním konzulem Ruské federace v Karlových Varech Sergejem Ščerbakovem. Na prvním oficiálním setkání projednali zástupci Libereckého kraje s konzulem možnosti další mezinárodní spolupráce.

„Pan konzul se zajímal o pomníky padlých ruských vojáků na území Libereckého kraje. Máme k dispozici jejich databázi, kterou ruskému konzulátu poskytneme,“ vysvětluje hejtman Stanislav Eichler (ČSSD).

Mezi další probíraná témata patřila také pomoc ruského konzulátu při spolupráci s Orenburskou oblastí, která je partnerem Libereckého kraje. Sergej Ščerbakov přislíbil pomoc například při komunikaci mezi podnikateli atd.

 

Sergej Veniaminovič Ščerbakov

  • 63 let
  • generální konzul Ruské federace v Karlových Varech
  • exnáměstek ředitele departementu kádrování – Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace
  • bývalý generální konzul Ruské federace v Hamburgu (Spolková republika Německo)
  • exnáměstek ředitele departementu kádrování – Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace
  • bývalý rada Generálního konzulátu Ruské federace v Göteborgu (Švédské království)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky