Jerry Jelinek, honorární konzul ČR v Kanadě, představil podnikatelské možnosti v Edmontonu

Šírová Květa

• 24. 06. 2010 14:34

Honorární konzul České republiky v Kanadě Jerry Jelinek v přítomnosti hejtmana LK Stanislava Eichlera a členů Rady LK Lidie Vajnerové, Víta Příkaského a Jaroslava Podzimka a představitelů Hospodářské komory představil včera v sídle Libereckého kraje v Liberci podnikatelské možnosti v Edmontonu.

Prezentaci,  která byla určena podnikatelům Libereckého kraje, vedl Jerry Jelinek. Podnikatelé a představitelé Libereckého kraje se dozvěděli konkrétní příležitosti podnikání v Kanadě v provincii Alberta.

„Jsem velmi rád, že pan honorární konzul pravidelně jezdí do Libereckého kraje a nabízí podnikatelům pomocnou ruku při navázání obchodních vztahů s Kanadou,“ vysvětluje hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler(ČSSD).

Prezentace byla zaměřena  například na podnikání v ropném průmyslu, cestovním ruchu, zemědělství a dalších odvětvích.

„Snažíme se podnikatelům ulehčit cestu na Kanadský obchodní trh. V první fázi by měl český podnikatel vznést poptávku směrem k Czech Tradu, ten provede průzkum obchodního trhu a zajistíe kontakty na kanadské firmy. Po té by ze strany českého podnikatele měla následovat cesta do konkrétní kanadské firmy, kde si domluví konkrétní podmínky obchodu. Nejlepším způsobem, jak se v Kanadě uchytit je spolupráce s místním partnerem,“ popisuje začátky podnikatelům Jerry Jelinek.

Na závěr prezentace proběhla diskuse o konkrétních formách podnikání v Albertě.