Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajská nemocnice Liberec, a.s. zprovoznila další lékárnu

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 05. 2010 13:42

Sdílet článek

 

V pořadí již třetí lékárnu zprovoznila Krajská nemocnice Liberec, a.s. Nachází se v Husově ulici, v bezprostřední blízkosti služebního vjezdu do areálu. Včera slavnostně přestřihli pásku hejtman LK Stanislav Eichler, krajští radní Pavel Novák a Zdeněk Bursa (všichni ČSSD), ředitel krajské nemocnice Luděk Nečesaný a ředitel VZP, pobočka Liberec, Jiří Benedikt.

Náklady na rekonstrukci budovy s kompletní přestavbou interiéru představovaly částku 4,5 mil. Kč, vybavení lékárny vyšlo na 750 tis. Kč. Veškeré náklady hradila KNL,a.s. ze svého rozpočtu.

V částce 4,5 mil. Kč se promítla např. z části opravená fasáda objektu, výstavba tří přístupových vchodů (2 pro klienty, jeden služební), kompletní rekonstrukce vnitřních prostor zahrnující zavedení klimatizace, rozvody zdravotnicko-technické elektroinstalace, kompletní pokládku dlažby atd.). Interiéry jsou standardně vybaveny regály, prodejními pulty, skříněmi atd.

Nově vybudovaná lékárna disponuje čtyřmi výdejními místy, z nichž tři slouží klientům žádajícím výdej léčiv na recept, jeden je pro volný prodej. Lékárna má tři přístupová místa. Dvě jsou určená klientům (přímo z Husovy ulice a z boku budovy, který je bezbariérový), jeden vchod je určen pro zásobování.    

Požadavky klientů budou vyřizovány ve zcela stejném režimu, jako v lékárně, která funguje přímo v areálu Krajské nemocnice Liberec,a.s. s tím rozdílem, že se tu  n e b u d e odehrávat příprava léčiv na lékařský předpis. To znamená, že i nadále bude tuto službu zajišťovat lékárna umístěná přímo v centru areálu nemocnice. Ta z důvodu zprovoznění další výdejny léčiv změní svou provozní dobu po – pá na 8 – 15.30 hodin (původně do 17. hodiny). Nově vybudovaná lékárna  v Husově ulici bude v provozu každý všední den od 8 do 17 hodin a její vedoucí lékárnicí je Mgr. Jolana Pěnkavová.

Jaký sortiment nabídne lékárna v Husově ulici? Na tuto otázku nám odpověděl Mgr. Martin Mísař, vedoucí lékárník KNL,a.s.: „Nová výdejna nabídne kompletní sortiment léčiv na lékařský předpis pro pokrytí potřeb jak pacientů přicházejících z KNL,a.s., tak pacientů přicházejících od soukromých lékařů. Zároveň zde bude možné vybírat z bohaté nabídky volně prodejných doplňků stravy“.

K personálnímu pokrytí Mgr. Mísař uvádí: „Personální složení nové lékárny tvoří 2 farmaceuti, 2 farmaceutické asistentky a 1 pomocná pracovnice.“

Připomeňme, že první lékárna akciové společnosti KNL zahájila provoz 3. prosince 2007, přičemž oproti té původní, zaznamenala razantní změny, které se týkaly nejen rozšíření sortimentu léčiv a doplňků, ale také zvýšení komfortu při odbavování klientských požadavků. Součástí lékárny se díky rozsáhlým stavebním úpravám stala i prodejna zdravotnických potřeb.

Druhá lékárna KNL,a.s. byla slavnostně uvedena do provozu první květnový týden roku 2009, a to v areálu Nemocnice Frýdlant. Slouží nejen pacientům navštěvujícím jednotlivé odborníky ve frýdlantské nemocnici, ale i všem klientům žijícím ve frýdlantském výběžku. Sortiment byl od začátku vzniku lékárny postupně doplňován podle požadavků klientů, a to se týká nejen léků na předpis, ale i volně prodejných medikamentů.

         

Investiční akce s názvem Přístřešek urgentního příjmu

a Úprava venkovních prostor Pavilonu chirurgických

               oborů zdárně dokončeny                 

 

 

Exteriér budovy Pavilonu chirurgických oborů (vchod A) a jeho přilehlá venkovní část, doznaly zásadních změn. V závěru dubna 2010 tu totiž „utichly“ práce vážící se ke Kompletní rekonstrukci ambulantního traktu traumatologie a chirurgie včetně sociálního zázemí pro pacienty a vzniku urgentního příjmu. Práce na této rozsáhlé rekonstrukci odstartovaly 21. září 2009, a to v rámci III. etapy rekonstrukce celého Pavilonu chirurgických oborů. Více naleznete na www.nemlib.cz

 

 Rekonstrukce ambulantního traktu traumatologie a chirurgie

 

 

Vybudování přístřešku a úprava venkovních prostor představují částku 4,7 mil. Kč. Přístřešek chrání vchod do urgentního příjmu a byl vybudován za účelem zajištění rychlého a komfortního přesunu pacientů do prostor úrazové ambulance. V jeho těsné blízkosti jsou dvě odstavná místa pro sanitní vozy. Komunikace před přístřeškem byla rozšířena (posunula se opěrná zídka) a určená je pouze pěším a sanitním vozům! Ostatní automobily klientů, návštěvníků i zaměstnanců mají  k dispozici komunikaci lemující spodní část nemocničního parku. Co je třeba         ještě dobudovat, je obložení sloupů kamenem u přístřešku.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky