Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské kolo dopravní soutěže mladých cyklistů začalo

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 06. 2010 19:04

Sdílet článek

 

Pod záštitou Martina Seppa, náměstka hejtmana LK pro dopravu, dnes začalo přes nepřízeň počasí krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů (dále jen DSMC). Soutěž zahájil Martin Sepp na Dětském dopravním hřišti ve Frýdlantu v areálu Tenisového klubu. Soutěž skončí ve čtvrtek ve 13. 30 hodin vyhlášením výsledků a nominováním postupujících do celostátního kola.

 „Družstva absolvují čtyři soutěžní disciplíny - jízda podle pravidel na dětském dopravním hřišti, test z pravidel provozu na pozemních komunikacích, jízda zručnosti a zdravověda. Výsledek družstva bude dán součtem trestných bodů jeho jednotlivých členů,“ uvedl Martin Sepp.

Krajského kola soutěže se zúčastní 15 vítězných družstev oblastních kol žáků základních škol Libereckého kraje.

Účastníci jsou rozděleni do dvou kategorií. Soutěžící družstvo tvoří vždy 2 děvčata a 2 chlapci. V I. kategorii budou soutěžit žáci 5. a 6. ročníků ZŠ a v kategorii II. se spolu utkají žáci 7. a 9. ročníků ZŠ. Soutěže se zúčastní celkem 60 dětí.

Vítězná družstva v 1. a 2. kategorii krajského kola DSMC postupují do celostátního finále této soutěže, které se uskuteční ve dnech 15. - 17. 6. 2010 ve Šternberku.

Pořadatelem soutěže je Liberecký kraj, spolupořadateli jsou Policie České republiky, Krajské ředitelství Libereckého kraje, Koordinační pracoviště BESIP Ministerstva dopravy pro Liberecký kraj a Centrum služeb pro silniční dopravu, s.p.o.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky