Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské kolo soutěže Vesnice roku je v cíli, výsledky se dozvíme v srpnu

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 06. 2010 15:02

Sdílet článek

 

Krajská hodnotitelská komise soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova, složená ze zástupců vyhlašovatelů, již navštívila v průběhu června 26 přihlášených obcí. Komise provedla jejich hodnocení na základě prezentace obce, prohlídky obce a materiálů, které obce předložily společně s přihláškou do soutěže, a dne 18.6.2010 rozhodla o udělení cen.

Informoval o tom náměstek hejtman Vít Příkaský (ČSSD), pověřený vedením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

V letošním roce se v Libereckém kraji do soutěže Vesnice roku přihlásilo rekordních 26 obcí:

Bělá, Benešov u Semil, Bradlecká Lhota, Heřmanice, Horní Police, Janův Důl, Jiřetín pod Bukovou, Karlovice, Kobyly, Kravaře, Křižany, Líšný, Malá Skála, Modřišice, Nová Ves nad Nisou, Nová Ves, Nový Oldřichov, Osečná, Pěnčín, Polevsko, Radimovice, Sloup v Čechách,

Studenec, Svijanský Újezd, Všelibice, Všeň.   

„V rámci krajského kola soutěže budou udělena tato hlavní ocenění: -Zlatá stuha – vítěz krajského kola Modrá stuha – za společenský život, Bílá stuha – za činnost mládeže, Zelená stuha – za péči o zeleň a životní prostředí, a Oranžová stuha – za spolupráci obce a zemědělského subjektu,“ vypočítal náměstek hejtmana s tím, že mezi další udělená ocenění patří například Skokan roku, Ocenění za rozvoj venkova, Cena naděje pro živý venkov, Diplom za vzorné vedení obecní knihovny či Diplom za vzorné vedení kroniky.

Výsledky soutěže jsou tajné až do slavnostního vyhlášení soutěže, které ¨se uskuteční v druhé polovině srpna ve vítězné obci.

Již 16. ročník soutěže Vesnice roku v Programu obnovy venkova byl vyhlášen dne 2. března 2010.

Vyhlašovateli soutěže jsou Spolek pro obnovu venkova ČR, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Svaz měst a obcí ČR a Ministerstvo zemědělství ČR. Spoluvyhlašovateli soutěže jsou Kancelář prezidenta republiky, Ministerstvo životního prostředí ČR, Ministerstvo kultury ČR, Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, Svaz knihovníků a informačních pracovníků, Folklorní sdružení ČR, Sdružení místních samospráv ČR a příslušné kraje v případě krajských kol soutěže.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky