Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Krajské slavnosti 2010 v Jablonci nad Nisou se v novém hávu vydařily

21. 06. 2010

 

Tradiční Krajské dny Libereckého kraje se letos konaly v pátek 18. 6. v Jablonci nad Nisou pod novým názvem Krajské slavnosti. Přes proměnlivé počasí se podle stovek návštěvníků více než vydařily a zejména v večerních hodinách bylo Mírové náměstí před radnicí zaplněno.

Slavnostního zahájení se zúčastnili starosta města Petr Tulpa,  generální konzulka České republiky v Drážďanech Jarmila Krejčíková, Jeho excelence Jaakov Levy, izraelský velvyslanec v České republice, generální konzul Ruské federace v Karlových Varech Sergej Ščerbakov, vedoucího vietnamské delegace Nguyen The Trung, Werner Peschl z landrátu Görlitz a další hosté

„V roce 10. výročí vzniku krajů jsme již pošesté připravili Krajské slavnosti, abychom znovu deklarovali sounáležitost občanů kraje s naším regionem. Proto jsme opět pojali Krajské slavnosti Libereckého kraje, které se již podruhé konaly zde v Jablonci nad Nisou, jako přehlídku dovedností žáků a studentů našich škol, místních kapel a dalších uměleckých seskupení působících v našem kraji. Věřím, že si každý z návštěvníků našel v programu něco, co ho zaujalo,“ řekl hejtman, který se společně s dalšími radními Vítem Příkaským, Pavlem Petráčkem, Jaroslavem Podzimkem, Zdeňkem Bursou a místostarostou Jablonce n.N. a krajským zastupitelem Lukášem Pletichou zúčastnil krajského pětiboje. Zábavná a veselá show se skládala například z kopu na malou branku, „lovení“. rybek magnetem nebo vázání kravaty. Zejména děti byly z disciplín „1. ročníku krajského pětiboje“ nadšeni.

Po celý den bylo z čeho vybírat! Pod taktovkou moderátora Jana Žíly slavnosti zahájil Dětský pěvecký sbor Vrabčáci.. Následovaly pohádky pro nejmenší, představily se kapely  všech možných žánrů  - Jarret, Stand Up a další. Skvělé taneční kousky předvedla taneční skupina Angel Breakers, historičtí šermíři i  „ohnivá“ dívka se svým fireshow. Do finále slavností naplněné náměstí  zavedl hlavní host večera Marek Ztracený a hradecký  Kabát revival. Velkolepý ohňostroj akci zakončil přesně ve 22 hodin.

V rámci programu také byli vyhlášeni vítězové fotografické soutěže pro žáky středních škol na téma Přírodní krásy Libereckého kraje. Ceny z rukou hejtmana a členů poroty složené z předních fotografů našeho kraje Milana Drahoňovského, Miloše Kirchnera a Zdeňka Lína převzali  Jan Musil, Lucie Blaschkeová, Jana Vágnerová,  Lenka Hájková a Nina Kochlíková.

 

Výsledky fotosoutěže na téma: „Přírodní krásy Libereckého kraje“

 

 

  1. místo: „Jizera – divoká po celý rok“, autor Jan Musil, Spš Stavební Liberec

-         uděleno za kompozici fotografie

 

  1. místo: „nepojmenováno“, autorka Lucie Blaschkeová, SŠÚO Liberec

-         uděleno za atmosféru fotografie

 

  1. místo

a) „Anděl strážný“, autorka Jana Vágnerová

- uděleno za použití lidského prvku - nejlepší živá fotografie

- foceno z Finkova kamene na Smržovce

b) „Muhuovo království“, autorka Lenka Hájková

- uděleno za vystižení barevné nálady a světla

 

  1. čestné uznání: „Lesní svah pod Ještědem2“, autorka Nina Kochlíková, SŠÚO Liberec

 

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588