Letní slavnost v Domově pro seniory ve Vratislavicích zahajovala náměstkyně hejtmana a radní LK pro sociální věci

30. 06. 2010

Náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová (SOS) společně s radním pro sociální věci Pavlem Petráčkem (ČSSD) zahájila Letní slavnost v Domově pro seniory ve Vratislavicích nad Nisou.

„V letošním roce jsme navázali na 13-tiletou tradici  kulturních pořadů „Kulturní léto seniorů“ a připravili nejen pro seniory našeho zařízení kulturní a společenskou akci se změnou formátu projektu, kterou jsme nazvali „Letní slavnost“,“ vysvětluje ředitel domova pro seniory Miloslav Vodrážka.

Tato akce byla určena pouze pro hosty, a to především pro klienty domovů pro seniory, domů s pečovatelskou službou, ale také pro seniory bydlící ve Vratislavickém obvodu.

„Na zahájení slavností se prezentovali také ostatní zařízení formou prodeje výrobků klientů,  které si návštěvníci této akce mohli zakoupit. Jsem rád, že naše zařízení se kromě Krajských Vánočních a Velikonočních trhů, které každoročně pořádáme v multimediálním sále Krajského úřadu prezentují i na jiných akcích“, chválil klienty domovů radní LK Pavel Petráček (ČSSD).

Lidie Vajnerová (SOS) věnovala na pořádání Letních slavností osobní dar ve výši 5 000 Kč.

Slavnostmi provázel ředitel Domova pro seniory Miloslav Vodrážka. K poslechu hrál orchestr BIG BAND Luboše Otla.

Letní slavnosti budou pokračovat během celého léta, a to v podobě Seniorestrád, které se uskuteční: 7., 13., 20. července a 10., 17., 31. srpna a 7. září vždy od 14.00 do 16.30 hod.

Šírová Květa
kveta.sirova@kraj-lbc.cz