Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký kraj se pod záštitou hejtmana přihlásil k akci „Noc kostelů“

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 04. 2010 14:30

Sdílet článek

 

Noc kostelů se bude 28. května 2010 konat poprvé v celé České republice. Letos se poprvé připojí k tomuto ekumenickému projektu, nad nímž převzal záštitu také hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD), i Liberecký kraj.

„V současné době je zapojeno více než 180 kostelů a modliteben a stále přibývají další zájemci, kteří chtějí představit své kostely a připravit v nich pro návštěvníky večerní a noční program,“uvedla Jana Michálková, tisková mluvčí Biskupství litoměřického s tím, že v celé diecézi je již nahlášeno 33 kostelů.

V Libereckém kraji se zatím přehlásily Přepeře - sv. Jakuba staršího,  Liberec -  Nalezení svatého Kříže, Liberec Ruprechtice - Sv. Antonína Paduánského, Liberec Hanychov - Sv. Bonifáce, Hejnice - Navštívení Panny Marie, Dlouhý Most - Sv. Vavřince, Liberec Vratislavice n. N.-   Nejsvětější Trojice a Kaple vzkříšení, Liberec - Modlitebna Sboru Církve bratrské.               

„Zaujalo mě na tomto projektu, že návštěvníci si mohou vybrat z velkého množství programů, které nabídne na 140 kostelů v téměř všech krajích republiky. Navíc budou mnohde otevřeny některé veřejnosti běžně nepřístupné části kostelů jako např. varhanní kůry, sakristie, rajské dvory, zahrady, věže nebo krypty,“ řekl hejtman.

Do Noci kostelů, která se uskuteční ve stejný den i v Rakousku, je zatím zapojeno osm křesťanských církví - Církev římskokatolická, Církev bratrská, Církev československá husitská, Českobratrská církev evangelická, Církev pravoslavná, Bratrská jednota baptistů, Evangelická církev metodistická a Církev starokatolická.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky