Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Medaile pro olympiádu dětí a mládeže 2010 navrhla studentka z Turnova

Šírová Květa

  • 11. 01. 2010 09:25
  • Rozvoj

Sdílet článek

Organizátoři Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže (ODM) 2010 v Libereckém kraji už vědí, jaké medaile budou udělovat nejlepším závodníkům. V konkurenci osmdesáti návrhů, které předložili studenti uměleckoprůmyslových škol v libereckém regionu, zvítězila Barbora Štefánková z Uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy v Turnově.

„Všechny došlé návrhy hodnotila nejprve předvýběrová komise z pohledu technologické realizovatelnosti, obsahu povinných prvků a estetického hlediska,“ vysvětluje Radek Cikl, náměstek hejtmana LK pro školství, mládež, tělovýchovu a sport.

Z původní osmdesátky grafických nápadů vybrala tato komise ve složení Zdeňka Laštovičková, ředitelka Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské Železný Brod, Jiří Dostál, ředitel Vyšší odborné školy a Střední uměleckoprůmyslové školy Jablonec nad Nisou, a Eva Hodboďová s Tomášem Pokorným z Odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Libereckého kraje nejlepších osm návrhů.

O celkových výsledcích soutěže poté rozhodli představitelé organizačního výboru ODM 2010, v němž byli zástupci Libereckého kraje, Českého olympijského výboru, České olympijské, ČSTV a organizačního týmu ODM 2010.

„Hry IV. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky (ODM se uskuteční v týdnu od 31. ledna do 5. února 2010 v Libereckém kraji. Zhruba 1 000 sportovců – žáků 2. stupně základních škol – ze všech čtrnácti krajů svede boje v devíti sportovních a dvou uměleckých disciplínách a celkem si rozdělí 312 medailí. Závody budou probíhat v deseti špičkových areálech v pěti městech libereckého regionu,“ doplnil Radek Cikl.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky