Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na Nový rok vystoupalo na Ještěd přes tisíc turistů

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 01. 2010 18:29

Sdílet článek

 

Více než tisíc turistů, přesně 1015, letos přes nepřízeň počasí, vystoupalo 1. ledna 2010 na vrchol Ještědu při 35. ročníku Novoročního výstupu na tuto dominantu Libereckého kraje.

Klub českých turistů - TJ Lokomotiva Liberec 1, pořádá  tuto o první turistickou akci v roce již tradičně, dosud k na Ještěd po trase dlouhé cca 4 km vedoucí po modré turistické značce vystoupalo již přes 31 tisíc lidí. Tím jubilejním 31 000. účastníkem se stal devítiletý Martin Kozák z Liberce. Organizátoři rovněž ocenili - 1000. příchozího letošního ročníku Marcelu Slukovou z Jablonce n. N., nejstarší účastnici Jiřinu Kovářovou (nar.1924), členka TJ Sokol Liberec d - z Liberce, a Jiřího Zikmunda (nar. 1922) z Liberce, nejmladšího „turistu“ - Ester Gašovou (nar. 2009 a nejvzdálenějšího přespolního „závodníka“ Jaroslava Adamce z Nového Jičína.

Příjemným osvěžením pochodu byla desítka členů Klubu výsadkových veteránů z Liberce, který v letošním roce oslaví 15. výročí svého založení. Jako vždy tu v cílovém prostoru horského hotelu Ještěd jeho členové vytvořili příjemnou a veselou atmosféru:

Počasí, žel, letos nebylo příliš příznivé, mrholilo, povrch v horní části hory byl velmi zledovatělý a tak poslední úsek musela většina pochodníků absolvovat po silnici. Ani to však neodradilo více jak 1000 příznivců zdravého pohybu a přírody, kteří se řídí heslem Jak na Nový rok, tak po celý rok!

„Každý účastník obdržel kovový odznak akce, speciální pamětní list a příležitostná razítka KČT. K,  a drobné propagační materiály věnované Libereckým krajem na městem Liberec,“ uvedl za organizátory Bořivoj Pohl.

Akce je pořádána ve spolupráci s Libereckým krajem, Statutárním městem Liberec a ATJSK.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky