Nadace EURONISA slaví 15 let od svého založení

• 30. 03. 2010 16:04

Nadace EURONISA představila zbrusu nový projekt – charitativní prodej cukrářských výrobků se známými osobnostmi v OC Forum Liberec, jehož výtěžek bude použit na dobročinné účely. Zároveň při té příležitosti oslavila Nadace i své 15. výročí, shrnula dosažené úspěchy a navíc pokřtila nové logo.

Na dnešní tiskové konferenci v Clarion Grandhotelu Zlatý Lev v Liberci představil ředitel Nadace Aleš Rozkovec nový projekt Nadace EURONISA. Jde o prodej cukrářských výrobků v prostorách Obchodního centra Forum v Liberci (bývalé Tesco ve Fügnerově ulici) ve prospěch charitativních organizací Libereckého kraje.

První prodej se uskuteční již tuto středu 31.3. a potrvá do pátku 1.4.2010, vždy od 10:00 do 17:00 hodin. Přímo v srdci obchodního centra budou hostesky Nadace EURONISA nabízet ke koupi sladké velikonoční pečivo a asistovat jim při tom budou významné osobnosti sportovního a kulturního života. Ve středu to bude známý moderátor a bavič Petr Novotný, ve čtvrtek hokejový obránce Bílých Tygrů Liberec Tomáš Harant, v pátek pak akrobatická lyžařka Šárka Sudová. Všichni prodávající budou oblečeni v dobře viditelných zástěrách s logem nadace.

„Cílem této předvelikonoční akce je získat prostředky ve prospěch Domova pro matky s dětmi v tísni, který provozuje Oblastní charita Liberec,“ uvedl Aleš Rozkovec.

Celá akce se podle něj uskutečňuje díky vstřícnosti a podpoře Obchodního centra Forum, které zajistilo prostory a účast Petra Novotného, Pekařství a cukrářství Bláha, které dodalo sladké pečivo, Clarion Grandhotelu Zlatý Lev, který pro konání tiskové konference bezplatně poskytl prostory a pohoštění. Toto je 1. společná akce Nadace EURONISA a Obchodního centra Forum.

„S pořádáním obdobných akcí počítáme i v budoucnu,“ dodal ředitel.

Celá tisková konference se nesla v duchu oslavy 15. výročí Nadace EURONISA a křtu nového loga. Ředitel nadace Ing. Aleš Rozkovec shrnul 15 let činnosti a uvedl několik zajímavostí.

„Od března 1995, kdy byla nadace založena, jsme ušli velký kus cesty. Např. od roku 1997 v Liberci každoročně pořádáme úspěšnou benefiční aukci uměleckých předmětů. V roce 1999 jsme stáli u zrodu Obecně prospěšné společnosti Maják a v roce 2003 jsme spustili úspěšnou sbírku „Pozvedněte slabé!“. Důležitým finančním zdrojem jsou ale také sponzoři i drobní dárci, kterým chci tímto velmi poděkovat. Převedu-li veškerou naši bohulibou činnost na čísla, pak se za nám během 15 let podařilo mezi 967 projektů celkem 243 neziskových organizací rozdělit formou grantů více než 20 milionů korun, mezi nimi i řadě zařízení poskytujících sociální služby zřizovaných Libereckým krajem“ uvedl mimo jiné ředitel Aleš Rozkovec.

Na závěr tiskové konference autorka Jana Janečková pokřtila nové logo nadace (foto v příloze).
Podrobně sleduji činnost nadace, a i proto jsem na nové podobě loga nadace pracovala moc ráda. Přeji jí do dalších let činnosti mnoho úspěchů při realizaci vlastních i podpořených projektů,“ řekla jednatelka reklamního studia Listdesign, s.r.o. Jana Janečková.