Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana Martin Sepp: Opuscard funguje zároveň jako peněženka i jízdenka

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 04. 2010 17:01

Sdílet článek

 

Tarifní systém IDOL byl spuštěn 1. července loňského roku, cestující tak mohou na své cestě po Libereckém kraji využívat výhod  cestování na jedinou  jízdenku uloženou na opuscard. Náměstek hejtman LK Martin Sepp (ČSSD) shrnuje výhody této karty.

Opuscard funguje jako elektronická peněženka. To znamená, že z hotovosti, kterou uložíte na této kartě, můžete hradit elektronické i papírové jízdenky. Elektronické jízdenky jsou navíc přestupní v rámci své územní a časové platnosti. Rozlišujeme dva druhy opuscard – osobní a anonymní. Osobní opuscard  je opatřena osobními údaji držitele (tzn. jméno a foto) a lze na ni kromě jednotlivých jízdenek zakoupit také nepřenosné časové kupóny.

Anonymní opuscard  není opatřena osobními údaji držitele a je přenosná. Je možné na ni pořídit pouze jízdenky pro jednotlivou jízdu a přenosné časové kupóny.  Anonymní opuscard je vhodná zejména pro nepravidelné cestující, kteří využívají jednotlivých přestupních jízdenek, nebo turistických jízdenek IDOL+ a IDOL5+.

 

Kde všude mohou cestující využívat OPUSCARD a co mají udělat ti, kteří ji ještě nemají a rádi by využívali jejich výhod?

Opuscard lze využít ve všech dopravních prostředcích zapojených do tarifního systému IDOL, tzn. v příměstských autobusech, označených logem IDOL, v osobních a spěšných vlacích a v prostředcích městské hromadné dopravy. Opuscard lze využít také pro uplatnění slev  v  rámci bennefit programu.  Novou Opuscard si můžete pořídit na všech kontaktních místech. Jejich seznam najdete na www.opuscard.cz. Anonymní kartu Vám pracovníci kontaktních center vystaví na počkání za cenu 95,- Kč. Na osobní kartu s Vašimi údaji budete buď čekat 5 – 21 dnů nebo Vám bude za příplatek 60,- Kč vystavena ihned. To jde ale pouze v Klientském centru opuscard  ve Frýdlantské ulici v Liberci.

 

Kartu Opuscard jste zdarma věnoval Dětskému domovu ve Frýdlantě. Proč?

Společně se zástupci koordinátora veřejné dopravy KORID LK jsme v dětském domově ve Frýdlantě předali do užívání dětem anonymní přenosnou opuscard, na které mají v elektronické peněžence nabitou hotovost ve výši 2405,- Kč. Anonymní karta stojí 95,- Kč, takže děti vlastně dostaly dárek v hodnotě 2500,- Kč. Využijí ji k cestám na výlety i do školy v Liberci. Stejnou kartu dostaly také děti v dětských domovech v Jablonci nad Nisou, České Lípě a Semilech.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky