Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Náměstek hejtmana představí na libereckém nádraží nové švýcarské vlaky

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 04. 2010 15:44

Sdílet článek

 

Náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp (ČSSD) představí ve čtvrtek 6. května v 15 hodin na vlakovém nádraží v Liberci nový nízkopodlažní motorový vůz švýcarské firmy Stadler. Součástí prezentace bude i zkušební jízda do železniční stanice Liberec – Vesec.

„České dráhy nasadí v Libereckém kraji do dvou let celkem šestnáct těchto vozů,“ uvedl náměstek s tím, že nové vlaky budou jezdit na tratích z Liberce do Frýdlantu a z Liberce do Harrachova.

Nové motorové vozy nabídnou 70 míst k sezení, univerzální prostor pro přepravu velkých zavazadel, jako jsou kočárky, kola nebo lyže a sáňky. Samozřejmostí je vybavení pro vozíčkáře včetně bezbariérové toalety s uzavřeným systémem. Příjemnou atmosféru i v létě zajistí klimatizace.

„U provedení pro Liberecký kraj počítáme s rychlostí do 100 km/h, ale s možností provozu na naší nejstrmější trati z Tanvaldu do Kořenova," uvedlJaroslav Jirman z Ředitelství KCOD Liberec.

Pořízení nových vozů pro Liberecký kraj přijde České dráhy na 878 milionů korun, Evropská unie na zakázku přispěje přibližně 300 miliony korun.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky