Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová zastávka Smržovka – Luční už slouží cestujícím

Mgr. Langer Jiří

  • 07. 01. 2010 18:22

Sdílet článek

 

Zkušební provoz začal 1. ledna 2010 na nově vybudované železniční zastávce Smržovka-Luční na trati Harrachov-Tanvald-Liberec. Umožní lepší dostupnost železniční dopravy z centra města Smržovka - sídliště Luční a blízké občanské vybavenosti. Zastávka, která je umístěna mezi stanicí Smržovka a zastávkou Smržovka-střed, je součástí projektu Zlepšení dopravní obslužnosti území Mikroregionu Tanvaldsko, který podpořila Evropská unie částkou 25,7 milionů a výraznou měrou se na něm podílelo město Smržovka.

 

„Nová zastávka přispěje ke zkvalitnění dopravní obslužnosti v našem městě,“ řekl Marek Hotovec, starosta města Smržovka.

Prvním spojem, který ve Smržovce - Luční zastavil byl na Nový rok v 5.52 minut osobní vlak z Tanvaldu do Liberce. Na zastávce budou zastavovat všechny osobní a spěšné vlaky jezdící na trati Harrachov – Tanvald – Liberec.

 

„Další tři nové zastávky budou postaveny a začnou sloužit v tomto roce v Desné a ve Velkých Hamrech. Projekt Zlepšení dopravní obslužnosti Mikroregionu Tanvaldsko počítá s výstavbou nejen čtyř nových zastávek na železnici, ale také s modernizací 19 autobusových zastávek,“ uvedl Martin Seep, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu dopravy Libereckého kraje. Krajský úřad se finančně podílel z 50% na nákladech dokumentace.

 

Zastávka splňuje všechny parametry pro moderní cestování na železnici. Vzniklo nové nástupiště, dlouhé 30 metrů a široké 3 metry. Čekárna je dřevěná stavba s prosklenými plochami na stěnách a pultovou střechou. V rámci stavby se rovněž vybudoval přístupový chodník, veřejné osvětlení, vznikla zeď nutná pro rozšíření prostoru nástupiště směrem ke Smržovskému potoku a části přístupového chodníku v délce 108 metrů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky