Plzeňská hejtmanka si prohlédla operační sály liberecké nemocnice

• 25. 03. 2010 15:33

Bývalá ministryně zdravotnictví a nyní hejtmanka Plzeňského kraje Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc., si dnes v doprovodu hejtmana LK Stanislava Eichlera prohlédla operační sály liberecké nemocnice, zejména nově rekonstruovanou JIP chirurgických oborů. Nečekanou návštěvu přivítali primář Miroslav Baader, jeho zástupce Peter Hromádka, doktor Vladimír Mareš a hlavní sestra Ladislava Kohoutová.

„Za dobu ministrování jsem nestačila libereckou nemocnici navštívit, ale její úroveň je vynikající, dokonce i barevně sladěné chodby a sály,“ řekl plzeňská hejtmanka.

Hejtman LK upozornil že nenadálá návštěva Milady Emmerové se uskutečnila u příležitosti zasedán9 Rady Asociace krajů ČR, které začíná dnes odpoledne v Hotelu Břízky v Jablonci nad Nisou.

„Kolegyně hejtmanka chtěla vidět, jak funguje krajská nemocnice, která má věhlas i mimo Liberecký kraj a vloni skončila v černých číslech a se ziskem.. Prohlédla si nová pracoviště JIP chirurgických oborů a diskutovala s lékaři a ošetřujícími sestrami,“ řekl hejtman.

Na závěr návštěvy si odnesla hejtmanka Plzeňského kraje kytici od primáře a od Vladimíra Mareše navíc krásnou koláž od Miroslava Horníčka.

„Bylo to sice krátké, ale velmi milé a povzbuzující setkání. Ukazuje se, že kde jsou lidé zaujatí pro věc, tak se dostavují i skvělé výsledky,“ pochválila KNL Liberec docentka.

Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc., Česká lékařka a politička ČSSD. V letech 2004 až 2005 byla ministryní zdravotnictví, od listopadu 2008 je hejtmankou Plzeňského kraje.
V roce 1967 vystudovala všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni a po atestaci v roce 1972 pracovala na I. interní klinice Fakultní nemocnice v Plzni, postupně jako sekundární lékařka, odborná asistentka a vedoucí lékařka metabolické jednotky intenzívní péče a léčebné barokomory (od roku 1978). V roce 1993 se habilitovala prací na téma Elektrokardiogram u akutní intoxikace oxidem uhelnatým a do roku 1996 pracovala jako docentka vnitřního lékařství na téže klinice. Od roku 2000 je členkou New York Academy of Sciences.