Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Plzeňská hejtmanka si prohlédla operační sály liberecké nemocnice

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 03. 2010 15:33

Sdílet článek

 

Bývalá ministryně zdravotnictví a nyní hejtmanka Plzeňského kraje Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc., si dnes v doprovodu hejtmana LK Stanislava Eichlera prohlédla operační sály liberecké nemocnice, zejména nově rekonstruovanou JIP chirurgických oborů. Nečekanou návštěvu přivítali primář Miroslav Baader, jeho zástupce Peter Hromádka, doktor Vladimír Mareš a hlavní sestra Ladislava Kohoutová.

„Za dobu ministrování jsem nestačila libereckou nemocnici navštívit, ale její úroveň je vynikající, dokonce i barevně sladěné chodby a sály,“ řekl plzeňská hejtmanka.

Hejtman LK upozornil že nenadálá návštěva Milady Emmerové se uskutečnila u příležitosti zasedán9 Rady Asociace krajů ČR, které začíná dnes odpoledne v Hotelu Břízky v Jablonci nad Nisou.

„Kolegyně hejtmanka chtěla vidět, jak funguje krajská nemocnice, která má věhlas i mimo Liberecký kraj a vloni skončila v černých číslech a se ziskem.. Prohlédla si nová pracoviště JIP chirurgických oborů a diskutovala s lékaři a ošetřujícími sestrami,“ řekl hejtman.

Na závěr návštěvy si odnesla hejtmanka Plzeňského kraje kytici od primáře a od Vladimíra Mareše navíc krásnou koláž od Miroslava Horníčka.

„Bylo to sice krátké, ale velmi milé a povzbuzující setkání. Ukazuje se, že kde jsou lidé zaujatí pro věc, tak se dostavují i skvělé výsledky,“ pochválila KNL Liberec docentka.

 

 Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc., Česká lékařka a politička ČSSD. V letech 2004 až 2005 byla ministryní zdravotnictví, od listopadu 2008 je hejtmankou Plzeňského kraje.
V roce 1967 vystudovala všeobecné lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Plzni a po atestaci v roce 1972 pracovala na I. interní klinice Fakultní nemocnice v Plzni, postupně jako sekundární lékařka, odborná asistentka a vedoucí lékařka metabolické jednotky intenzívní péče a léčebné barokomory (od roku 1978). V roce 1993 se habilitovala prací na téma Elektrokardiogram u akutní intoxikace oxidem uhelnatým a do roku 1996 pracovala jako docentka vnitřního lékařství na téže klinice. Od roku 2000 je členkou New York Academy of Sciences.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky