Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Počet dopravních nehod v Libereckém kraji letos klesl

Mgr. Langer Jiří

  • 14. 07. 2010 14:39

Sdílet článek

 

Na silnicích v Libereckém kraji ubylo v prvním pololetí letošního roku nehod i mrtvých. Do konce června bylo policii ohlášeno 1812 havárií, což ve srovnání se stejným obdobím loňského roku představuje dvanáctiprocentní pokles. Od začátku roku zahynulo na silnicích v kraji 11 osob, což bylo meziročně o tři méně. Ubylo i zraněných.

„Předběžné statistiky dopravní nehodovosti na území Libereckého kraje ukazují pokles počtu dopravních nehod i jejich následků a to za I. pololetí letošního roku. Celkový počet dopravních nehod v kraji za prvních 6 měsíců se dostal na 1 812, z toho 120 nehod bylo způsobeno vlivem alkoholu za volantem,“ uvedl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp (ČSSD).

Nejvýraznější procentuální pokles se dotýká oblasti zdraví. Zde došlo k úbytku cca o 32% u těžkých zranění. Vzhledem k nedostupnosti celostátních statistik za toto období nelze provést podrobný rozbor dopravních nehod ve všech oblastech. Například u dopravních nehod zaviněné dětmi vidíme, že došlo k výraznému poklesu. V roce 2010 došlo ke 12 nehodám, kdežto v loňském roce se jich stalo 21.

„Jsme tomu rádi a pevně věříme, že to je způsobeno i masivní kampaní BESIP, kterou kraj podporuje,“ řekl náměstek hejtmana.

 Doplnil informaci o tom, že i nadále ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie ČR Libereckého kraje a dalšími složkami budou pokračovat preventivní akce zaměřené na nejvíce krizové oblasti, kterými se podařilo nehodovost snížit. Vliv na snížení počtu nehod nejen v Libereckém kraji má i bodový systém, který v ČR funguje a je již mezi motoristickou veřejností znám.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky