Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Polské a české záchranné služby cvičily v Krásném Lese

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 06. 2010 16:45
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Společné cvičení zdravotnických záchranných služeb Euroregionu Nisa, kterého se zúčastnil krajský radní pro zdravotnictví MUDr. Pavel Novák (ČSSD),  a dalších záchranných sborů – hasiči a policie, se uskutečnilo 16. června v Krásném Lese na Frýdlantsku na téma Záchrana osob při dopravní nehodě osobního automobilu, autobusu a nákladního automobilu.

„Organizátorem cvičení byla  Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Libereckého kraje, Policií České republiky a se záchrannými zdravotnickými službami Polské republiky Euroregionu Nisa,“ uvedla tisková mluvčí HZS Lenka Moravcová.

Hosté a zástupci médií sledovali hromadnou havárii autobusu, nákladního a osobního vozu. Hasiči, záchranáři a policisté postupně ošetřili na padesát figurantů - většinou dívek, ze Zdravotnické střední školy v Liberci, které si málem vykřičely hlasivky, aby byl zásah českých a polských složek, včetně vrtulníku LZS, co nejautentičtější. Zdařilo se!

 Další akci, které se zúčastní ZZS LK, bude cvičný hromadný bombový útok na střední školu v Turnově 24. června od 9 hodin.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky