Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada Libereckého kraje odsouhlasila zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky "Modernizace a dostavba Dětského domova Frýdlant“

Šírová Květa

  • 26. 03. 2010 13:46

Sdílet článek

Cílem novostavby rodinných domů v Havlíčkově a Řasnické ulici je přeměnit dětský domov v organizaci moderního typu, která bude eliminovat vliv ústavní péče a negativa současného systému. Jedná se o „pilotní“ projekt dětského domova jako objektu s moderním designem a novým pohledem na provozní vztahy jeho obyvatel. 

Liberecký kraj oslovil Město Frýdlant, aby nabídlo vhodné pozemky pro výstavbu domů pro DD Frýdlant. Jako nejvhodnější byly vytipovány pozemky v ulici Havlíčkova a ulici Řasnická. V roce 2009 Liberecký kraj tyto pozemky od města Frýdlant zakoupil.

Budou vytvořeny samostatné rodinné skupiny - bytové jednotky, ve kterých bude dostatečný počet dospělých (vždy 1 na 4 děti). Život v těchto jednotkách se přiblíží reálnému životu, který dětem umožní naučit se hospodaření, vaření a vztahů jako v běžném životě. Každá jednotka bude mít svůj stálý personál, rozpočet na všechny výdaje a své zázemí. Dojde k podstatnému zlepšení psychosociálních podmínek ubytování dětí. V organizaci se změní způsob práce, který přiblíží model rodiny. Především nebude centrální kuchyně, veškeré stravování bude probíhat na jednotlivých bytech - v rodinných skupinách. Další prvky budou souviset s organizačním osamostatněním rodinných skupin (například komplexní vlastní rozpočet, hospodaření s energiemi atd.).

Lhůta pro podání nabídek na Krajský úřad Libereckého kraje je 26. 4. 2010 do 9.00 hodin. Obálky s nabídkami se budou otevírat o dvě hodiny později (26. 4. 2010 v 11.00 hod.). O vítězi výběrového řízení rozhodne dle § 78 odst. 1 písm. b zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách nejnižší nabídková cena.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky