Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Jaroslav Podzimek se zúčastnil zasedání Rady SOLK v České Lípě

Šírová Květa

  • 25. 06. 2010 14:00

Sdílet článek

Radní LK pro rezort zemědělství a životního prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD) byl hostem zasedání Rady SOLK. V úvodu zasedání podal Radě SOLK informace z Libereckého kraje za předchozí období, a také představil činnost svého resortu

„Učinil jsem opětovně nabídku finanční pomoci městům, které by měli zájem o uspořádání prodejní akce pro regionální výrobce potravin v Libereckém kraji,“ vysvětluje Jaroslav Podzimek (ČSSD).

Přítomní starostové diskutovali nad záměrem LK připravit další optimalizaci středních škol v LK a přijali usnesení, kterým požádají Bc. Radka Cikla, náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, o předložení záměru optimalizace sítě středních škol v Libereckém kraji.

V dalším bodě si Rada SOLK vyslechla informace ředitele Kanceláře SOLK o podání žádosti o dotaci na projekt Odpadové hospodářství - spolupráce v Libereckém kraji a okrese Görlitz a schválila návrh cenové nabídky Ing. Cermanové za přípravu a zpracování projektové žádosti o dotaci.

Dále přítomní vzali vědomí informace ředitele Kanceláře SOLK k záměru projektu „Monitoring pohybu hladin a přenos dat a informací na drobných vodních tocích v Libereckém kraji“ a rozhodli nepokračovat dále v přípravě projektu.

Rada SOLK se také zabývala odpovědí Ing. Vladimíra Tošovského, ministra MPO ČR k omezení konzultačních a administrativních činností na regionálních kancelářích agentury CzechInvest, která je pro SOLK neuspokojivá.

Rada SOLK požádá Liberecký kraj o zprostředkování setkání se státní správou Dolnoslezského vojvodství ke kvalitě čistoty vod na Frýdlantsku.

V dalších bodech Rada SOLK neschválila návrh vzájemné spolupráce společnosti Astorie a.s. a SOLK v oblasti pojišťovacích služeb poskytovaných obcím a městům LK, projednala informace ředitele Kanceláře SOLK a schválila spolupráci na projektu „Ověření vzdělávacího programu v oblasti projektového řízení pro pracovníky veřejné správy Libereckého kraje“, vzala na vědomí odpovědi hejtmana LK Mgr. Stanislava Eichlera a p. Zdeňka Bursy, člena rady kraje pro resort ekonomiky, investic, správy majetku a územního plánování, k žádosti SOLK na LK o navýšení finančních prostředků v POV 2010, projednala informace ředitele Kanceláře SOLK o výzvě č. 62 MV ČR vyhlášené v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost a o možnostech realizace projektu SOLK „Vzdělávání obecní samosprávy v Libereckém kraji“, informace ze zasedání Regionální komise Předsednictva SMO ČR konaného 4. 6. 2010 v Praze a informace o plnění rozpočtu SOLK za období 1 – 5 roku 2010.

Další zasedání Rady SOLK se uskuteční ve dnech 24. – 25. září v Hrádku nad Nisou.  

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky