Radní Jaroslav Podzimek se zúčastnil zasedání Rady SOLK v České Lípě

Šírová Květa

• 25. 06. 2010 14:00

Radní LK pro rezort zemědělství a životního prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD) byl hostem zasedání Rady SOLK. V úvodu zasedání podal Radě SOLK informace z Libereckého kraje za předchozí období, a také představil činnost svého resortu

„Učinil jsem opětovně nabídku finanční pomoci městům, které by měli zájem o uspořádání prodejní akce pro regionální výrobce potravin v Libereckém kraji,“ vysvětluje Jaroslav Podzimek (ČSSD).

Přítomní starostové diskutovali nad záměrem LK připravit další optimalizaci středních škol v LK a přijali usnesení, kterým požádají Bc. Radka Cikla, náměstka hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, o předložení záměru optimalizace sítě středních škol v Libereckém kraji.

V dalším bodě si Rada SOLK vyslechla informace ředitele Kanceláře SOLK o podání žádosti o dotaci na projekt Odpadové hospodářství - spolupráce v Libereckém kraji a okrese Görlitz a schválila návrh cenové nabídky Ing. Cermanové za přípravu a zpracování projektové žádosti o dotaci.

Dále přítomní vzali vědomí informace ředitele Kanceláře SOLK k záměru projektu „Monitoring pohybu hladin a přenos dat a informací na drobných vodních tocích v Libereckém kraji“ a rozhodli nepokračovat dále v přípravě projektu.

Rada SOLK se také zabývala odpovědí Ing. Vladimíra Tošovského, ministra MPO ČR k omezení konzultačních a administrativních činností na regionálních kancelářích agentury CzechInvest, která je pro SOLK neuspokojivá.

Rada SOLK požádá Liberecký kraj o zprostředkování setkání se státní správou Dolnoslezského vojvodství ke kvalitě čistoty vod na Frýdlantsku.

V dalších bodech Rada SOLK neschválila návrh vzájemné spolupráce společnosti Astorie a.s. a SOLK v oblasti pojišťovacích služeb poskytovaných obcím a městům LK, projednala informace ředitele Kanceláře SOLK a schválila spolupráci na projektu „Ověření vzdělávacího programu v oblasti projektového řízení pro pracovníky veřejné správy Libereckého kraje“, vzala na vědomí odpovědi hejtmana LK Mgr. Stanislava Eichlera a p. Zdeňka Bursy, člena rady kraje pro resort ekonomiky, investic, správy majetku a územního plánování, k žádosti SOLK na LK o navýšení finančních prostředků v POV 2010, projednala informace ředitele Kanceláře SOLK o výzvě č. 62 MV ČR vyhlášené v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost a o možnostech realizace projektu SOLK „Vzdělávání obecní samosprávy v Libereckém kraji“, informace ze zasedání Regionální komise Předsednictva SMO ČR konaného 4. 6. 2010 v Praze a informace o plnění rozpočtu SOLK za období 1 – 5 roku 2010.

Další zasedání Rady SOLK se uskuteční ve dnech 24. – 25. září v Hrádku nad Nisou.