Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Radní Pavel Petráček navštívil terapeutickou komunitu Advaita v Nové Vsi

14. 06. 2010

 

Člen rady kraje pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin Pavel Petráček navštívil Den v závěru minulého týdne otevřených dveří v terapeutické komunitě Advaita, o.s., v Nové Vsi konaný při příležitosti 13. výročí otevření terapeutické komunity, která se podílí se na snižování poptávky po drogách jako na jedné ze tří základních strategií moderní protidrogové politiky.

„Posláním této terapeutické komunity je pomáhat jednotlivcům a rodinám ohroženým škodlivými návyky a vytvářet podmínky pro prevenci, poradenství, léčbu a sociální, zdravotní a pracovní rehabilitaci. Cílem je, aby se klienti zapojili do společnosti přiměřeně ke svému věku a ke svým možnostem. Byl jsem se proto podívat, jak se daří Advaitě avízované služby plnit,“ uvedl radní.

Základní vizí komunity je všeobecně dostupná a odpovídajícím způsobem financovaná síť zařízení, která na Liberecku a v celém Libereckém kraji poskytuje potřebné a kvalitní služby lidem s problémovými návyky a jejich blízkým.

Terapeutická komunita vychází z následujících hodnot: zdraví, osobní růst, lidská důstojnost, sebeúcta, právo na sebeurčení, respekt k jedinečnosti, solidarita, úcta k životu.

Za účelem naplnění tohoto poslání provozujeme dvě zařízení a v nich tři programy: program ambulantního poradenství, terapeutickou komunitu a doléčovací program.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588