Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Spolupráce kraje s vietnamskou provincií pokračuje

Mgr. Langer Jiří

  • 22. 06. 2010 17:01

Sdílet článek

 

Hejtman LK Stanislav Eichler a radní Zdeněk Bursa (oba ČSSD) se v pátek 18. června setkali v sídle kraje s šestnáctičlennou delegací vietnamské provincie Ha Tinh vedenou Nguyen The Trungem, která tak oplatila návštěvu Libereckého kraje v dubnu loňského roku ve Vietnamské socialistické republice. Setkání se zúčastnili i Vietnamci žijící v Liberci.

 „Navázali jsme na předchozí jednání ve Vietnamu, kdy jsme mapovali podmínky pro české podnikatele, a poté jsme je s vytipovanými  možnostmi seznámili na speciálním semináři uspořádaném na kraji,“ uvedl hejtman a připomněl, že Liberecký kraj s provincií Ha Tinh podepsal dohodu o partnerství.

„Informoval jsem členy delegace, že jsme vloni uspořádali v liberecké Krajské vědecké knihovně Dny vietnamské kultury s velkým ohlasem veřejnosti,“ doplnil s tím, že nyní kraj chystá podnikatelskou misi do zmíněné provincie Na Tinh.

Hosté se v neformální besedě zajímali zejména o fungování samosprávy kraje, o systém školství a podporu mládežnických spolků a neziskových organizací krajem.

Na závěr jednání se Nguyen The Trung zapsal do Pamětní knihy Libereckého kraje a poté delegace navštívila Krajské slavnosti v Jablonci nad Nisou.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky