Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Týden bezpečnosti v Libereckém kraji začne výstavou Stop smrtelným nehodám

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 03. 2010 13:52

Sdílet článek

 

Již po šesté vyhlašuje Liberecký kraj „Týden bezpečnosti na silnicích“. Ve dnech od 19. do 24. dubna se bude Liberecký kraj společně s partnery věnovat problematice dopravní výchovy a dětským dopravním hřištím. Letošní „Týden bezpečnosti“ je poprvé společným projektem Libereckého kraje a polským partnerem Wojwodski osrodek ruchu drogovego – WORD

„Týden bezpečnosti bude zahájen vernisáží výstavy „STOP smrtelným nehodám“ a následnou tiskovou konferencí, která se uskuteční 19. dubna od 9 hodin ve vestibulu budovy Libereckého kraje. „Tématem tiskovky bude opět bezpečnost na silnicích Libereckého kraje a program Týdne bezpečnosti,“  uvedl náměstek hejtmana LK pro dopravu Martin Sepp.

Hosty tiskové konference budou: Martin Sepp, náměstek hejtmana Libereckého kraje, resort dopravy, Stanislava Jakešová, vedoucí odboru dopravy Libereckého kraje, Jan Polák, BESIP Libereckého kraje, zástupce Českého červeného kříže Liberec a zástupci Městské policie Liberec a Jablonec n. N. a zástupce partnera projektu Wojwodski osrodek ruchu drogovego – WORD.

„Dále se pak program přesouvá na dopravní hřiště v Liberci a Jablonci nad Nisou, kde se zaměříme na školní skupiny. Program zahrnuje výuku oblasti bezpečnosti jízdy na kole, bezpečnost při jízdě ve vozidle tzv. školu poutání nebo například výuku první pomoci. V rámci týdne bezpečnosti dále proběhne prezentace v obchodním centru „Géčko“ a dále Den pro rodiče s dětmi na dopravním hřišti v Liberci,“ popsal Jan Polák.

Dopravní výchova je téma, kterému je nutné podle Martina Seppa věnovat pozornost neustále. Klasická dopravní výchova tak jak ji známe, probíhá pod taktovkou Ministerstva dopravy ČR a vrcholí na prvním stupni základních škol průkazem cyklisty a na druhém stupni možnou účastí žáků na postupové „Dopravní soutěži mladých cyklistů“.

„Liberecký kraj podporuje tuto výchovu a dále připravuje programy, které jdou nad její rámec. Tento týden bezpečnosti je jedním z nich a jeho cílem je jednak navázání na dopravní výuku a dále rozšíření informací o možnostech volnočasových aktivit na dětských dopravních hřištích. Těch máme v Libereckém kraji deset. Ne všechny jsou kapacitně vybaveny tak, aby byly přístupné veřejnosti kdykoliv, nicméně kupříkladu dopravní hřiště v Jablonci nad Nisou nebo v České Lípě jsou ukázkou správného vedení a fungování těchto míst.“ uvedl náměstek hejtmana.

 Letošní první „Týden bezpečnosti“ je společným projektem Libereckého kraje a polským partnerem Wojwodski osrodek ruchu drogovego – WORD a je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj prostřednictvím Euroregionu Nisa. Jmenovaný program pro školní skupiny je připraven i pro Polské děti, které se seznámí s podobou dopravní výchovu u nás. Na závěr celého týdne je připraven seminář pro subjekty působící v oblasti prevence a zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích, na kterém se vzájemně česká a polská strana seznámí s projekty dopravní výchovy a vzájemně si vymění zkušenosti v této oblasti

 „Zkušenosti v oblasti bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích, zejména pak zkušenosti při výchově dětí v této oblasti jsou pro nás vždy přínosné. Se zájmem sledujeme kampaně jejich dopady v různých zemích. Jsem rád, že můžeme při letošním týdnu bezpečnosti přivítat u nás Polské kolegy a vzájemně si předvést jak kdo řešíme specifické aspekty dopravní výchovy,“ dodal Martin Sepp.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky