Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Muzeu Českého ráje v Turnově se ve středu otevře nová expozice Klenotnice

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 02. 2010 13:36
  • Rozvoj

Sdílet článek

  

Statutární náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch Lidie Vajnerová slavnostně otevře 17. února ve  14 hodin novou stálou expozici Klenotnice v galerii Muzea Českého ráje v Turnově, které zřizuje Liberecký kraj. Na zahájení rovněž promluví Vladimíra Jakouběová, ředitelka MuzeaČeského ráje v Turnově, a Jana Rulcová, ředitelka SUPŠ a VOŠ Turnov. V kulturním programu vystoupí duo Martin Hybler a Ivan Hájek. Po slavnostním zahájení provede zájemce novou expozicí její autor Miroslav Cogan.

Podařilo se uskutečnit dlouholetý záměr Muzea Českého ráje v Turnově, kterým bylo zpřístupnit veřejnosti umělecké skvosty dlouhodobě uložené v depozitářích. Jde převážně o díla učitelů a studentů turnovské odborné školy pro zpracování kovů a drahých kamenů, která věnovala klenoty do sbírek muzea,“ uvedla. Lidie Vajnerová.

„To vše se podařilo díky projektu Klenotnice, spolufinancovaného Evropskou unií z Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika – Polská republika 2007-2013,“ doplnila.

Na projektu spolupracovali tři partneři – Liberecký kraj, Muzeum Českého ráje v Turnově a Regionální muzeum v polském Jaworu. Díky projektu v hodnotě 127 tis. EUR mohlo turnovské muzeum zrekonstruovat sklepní prostory pro instalaci nové expozice.

„Projekt rovněž umožnil prohloubit a rozšířit spolupráci turnovského muzea s muzeem v Jaworu,“ připomněla náměstkyně hejtmana.

 Odborníci Muzea Českého ráje v Turnově podle ní pomohli polským kolegům s přípravou jejich nové expozice mineralogie, která dosud v Regionálním muzeu v Jaworu chyběla a nyní přispěje k poznání tamějšího regionu a vzdělávání školní mládeže a studentů.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky