Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V Rokytnici se jelo Mistrovství ČR Masters ve sjezdovém lyžování a finále Českého poháru Masters

Mgr. Langer Jiří

  • 29. 03. 2010 13:28

Sdílet článek

 

Poslední březnovou neděli se v Rokytnici n. J. uskutečnilo pod záštitou hejtmana LK Stanislava Eichlera Mistrovství ČR Masters ve sjezdovém lyžování. Nejrychleji ve svých kategoriích jeli Ivana Oheschlegelová (ženy), Roman Dědeček (muži nad 55) a Miroslav Rycek (muži 30 až 54).

„Mistrovství České republiky Masters je tradičním vyvrcholením celosezónního zápolení pro opravdu „dospělé“ závoďáky. Přes nepřízeň počasí v podobě měkkého sněhu a zejména husté mlhy byl závod dokončen bez ztráty květinky i končetiny,“ uvedl za pořadatele, Komisi Masters Svazu lyžařů ČR Šimon Mastný s tím, že závodníci této kategori, tedy ženy a muži nad 30 let, navázali na svoje o generace mladší kolegy a popasovali se mezi sebou i s náročnou tratí obřího slalomu.

Tento závod byl zároveň podle něj i posledním dílem letošního seriálu Český pohár Masters (ČPM), během kterého se na start nejméně jednoho z 15 závodů postavilo více než 270 závodníků ve všech alpských disciplínách, tedy sjezdu, SuperG, obřím slalomu a slalomu. Závody ČPM, jehož jádro tvoří Pro Senior Tour, navštívily nejen tradiční Krkonoše, ale také premiérově Krušné hory, Šumavu i Kralický Sněžník.

„Potěšilo nás, že mezi statujícími Masters se pravidelně objevují bývalí reprezentanti za posledních více než 50 let, počínaje Jaroslavem Pittlem, přes Jana Čermáka, Milana Pažouta až po Jana Samohela,“ připomněl Mastný.

Nejvyšší počty bodů ze závodů ČPM 2010 si vyjezdili Jaroslava Davidová (ženy), Ladislav Pokluda (muži nad 55) a Jindřich Málek (muži 30 až 54).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky