Hejtman LK se zúčastnil jednání Správní a Dozorčí rady o.p.s. Inclusion v Jablonci n. N.

• 29. 12. 2011 12:17
  • Rozvoj

Hejtman LK Stanislav Eichler (ČSSD) se včera zúčastnil slavnostního jednání nově vzniklé o.p.s Inclusion sídlící v jablonecké Jungmannově ul. č.p. 7,  které se konalo včera  v salónku hotelu Zlatý lev v Jablonci n. N.

Jednání se zúčastnila starostka Zásady Libuše Ducháčková a další hosté.

„Společnost byla založena za účelem napomáhat začlenění jedince se zdravotním znevýhodněním do společnosti, a to ve všech životních etapách,“ uvedla předsedkyně Správní rady Miroslava Kálalová.

Podle ní budou poskytované služby směřovat k vytváření rovných pracovních příležitostí pro osoby se zdravotním postižením, vytváření programů a vzdělávacích aktivit pro školy, obce, neziskové organizace a veřejnost, a také bezplatný informační servis v oblasti zavádění Úmluvy o právech osob se zdravotním postižením do praxe.

Hejtman popřál zúčastněným hodně sil při jejich práci a upozornil je, že cesta k získání finančních prostředků na činnost vede zejména přes projekty financované z fondů Evropské unie.

„K využití se nabízejí fondy jednotlivých ministerstev - zdravotnictví či sociálních věcí, ale také například česko-polsko-německá spolupráce programu Cíl3 a nabízím podporu našeho Zastupitelství LK v Bruselu při přípravě projektů pro získání dalších grantů přímo od Evropské komise,“ řekl mimo jiné hejtman, který Miroslavu Kálalovou přijme 17. ledna 2012 v sídle kraje.