Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Liberecký kraj vystavil kondolenční knihu k uctění památky Václava Havla

19. 12. 2011

  

Liberecký kraj vystavil od dnešní 16. hodiny kondolenční knihu k uctění památky bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla.

V průběhu celého týdne do 23. prosince do 12 hodin se budou moci lidé podepsat do kondolenční knihy, která bude vystavená ve vestibulu Krajského úřadu LK, U Jezu, v Liberci.

„Zpráva o úmrtí posledního československého a prvního českého prezidenta nečekaně zasáhla obyvatele České republiky. Václav Havel byl uznávaným státníkem, který po padesáti letech vrátil Českou republiku tam, kam vždy patřila, a to do centra evropského dění. Často se pohybuji na půdě Evropské komise a Rady Evropské unie v Bruselu, kde se o Václavu Havlovi vždy mluvilo jako o osobnosti prosazující demokracii a lidská práva. Za svůj život dokázal stmelit několik našich vlád, narovnat mezinárodní vztahy, proslavit Českou republiku po celém světě a hlavně vrátit Čechům důstojnost. Jeho odchod je pro Českou republiku velká ztráta,“ zapsal do knihy jako první  Mgr. Stanislav Eichler (ČSSD), hejtman Libereckého kraje.

Na budově vlaje od včerejšího dne černá vlajka.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588