Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nové prostory muzea Zubačky v Kořenově se otevírají 27. prosince

15. 12. 2011

 

Mezinárodní workshop „Atraktivní muzejní železnice“ hostilo ve dnech 12. a 13. prosince Muzeum ozubnicové dráhy na nádraží v Kořenově. Jeho pořadatelem byla Železniční společnost Tanvald o.p.s. a záštitu nad ním převzal Antonín Blažek, náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu.

Workshopu se zúčastnilo více než 40 lidí, kteří zastupovali instituce a dobrovolnické spolky z České republiky, Slovenska a Polska, a jeho cílem byla výměna zkušeností s provozem a námětů na zatraktivnění muzejních aktivit v železniční a tramvajové dopravě.

„Místem konání workshopu byly nové prostory Muzea ozubnicové dráhy v Kořenově, které byly dokončeny v listopadu letošního roku. Adaptace těchto prostor, které oživí kořenovské nádraží, byla spolufinancována Fondem mikroprojektů Cíl3 Česko – Polsko Euroregionu Nisa. Na vybavení prostor pak prostřednictvím grantového fondu přispěl Liberecký kraj,uvedl Petr Prokeš, ředitel¨Železniční společnost Tanvald o.p.s.

Pro veřejnost se Muzeum ozubnicové dráhy v Kořenově otevře 27. prosince, kdy zahájí již svou čtvrtou zimní sezónu. Otevřeno bude do 1. dubna denně mimo pondělí od 10 do 16 hod., v březnu pak do 17 hod. Pro návštěvníky je připravená nová rozšířená expozice a cena vstupného zůstává beze změny – 30 Kč, pro děti do 12 let a důchodce 20,- Kč,.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588