Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Zaváté silnice v Libereckém kraji bude uklízet nová speciální sněžná fréza

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 12. 2011 15:49

Sdílet článek

 

Od dnešního dne má Krajská správa silnic Libereckého kraje k dispozici speciální sněhovou frézu - nové vozidlo určené k údržbě silnic – Mercedes-Benz UNIMOG U500 K. Slavnostně ji v sídle KSS LK v Jablonci n. N. uvedli do provozu náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp, (ČSSD), ředitel KSS LK Jan Bergler a jednatel, obchodní ředitel společnosti Croy, s.r.o. Ladislav Vybíral.  

Jedná se o speciální víceúčelový nosič výměnných nástaveb s možností jejich rychlé výměny a konfigurací pro celoroční využití. KSS LK jej pořídila za 10,7 mil. Kč včetně DPH. Díky svému vysokému výkonu bude vozidlo v zimních měsících využíváno především v horských oblastech.

„S ohledem na krátký čas pro výměnu většiny nástaveb, mezi deseti a šedesáti minutami, a jejich možné kombinace lze vozidlo využívat pro různé pracovní činnosti dokonce i v rámci jednoho dne, což zefektivní jeho provoz,“ uvedl náměstek hejtmana s tím, že navíc je vozidlo konfigurováno tak, aby mohlo být nasazováno celoročně.  

Vybavení pro zimní údržbu:

• posypová nástavba Schmidt Stratos 4.4 VCLN (chemický i inertní posypový materiál)

• sněhový pluh Schmidt Tarron MS 32.1 a • čelní sněhová fréza Kahlbacher KFS 950/2600.

Vybavení pro letní údržbu:

• valník s ložnou plochou pro převoz materiálu a • čelní tandemová sekačka MULAG MKF 600.

Nákupem tohoto speciálního vozidla jsme posílili flotilu sněhových fréz a vozidel, kterými zajišťuje Krajská správa silnic zimní údržbu na silnicích v Libereckém kraji. Toto vozidlo je svým výkonem a dalšími parametry předurčeno hlavně k nasazení v náročných klimatických podmínkách, převážně ve vyšších polohách našeho kraje,“ řekl Martin Sepp.

§        Podvozek M-B UNIMOG U 500 – díky krátkému rozvoru, nízkému těžišti a výkonnému motoru bude vozidlo nasazováno především v náročných klimatických (horských) podmínkách.

§        Sypač Schmidt Stratos je určen speciálně pro vozidla M-B Unimog řady U500. Sypač je určen pro posyp suchou solí a inertními materiály různé zrnitosti, čili je zaručena maximální variabilita nasazení vozidla v rámci činnosti organizace.

§        Dělený sněhový pluh těžké řady pro nákladní vozidla a Unimog je vybaven automatickým jištěním proti poškození při najetí na překážku.

§        Dvoustupňová sněhová fréza Kahlbacher KFS 950/2600 – vysoce výkonná čelní sněhová fréza s řezacím kolem (1. stupeň) a s rychloběžným metačem (2. stupeň) je jako výměnná nástavba pro vozidla M-B Unimog určena pro rychlé frézování tvrdého a namrzlého sněhu s velkým odhozem sněhu. Ideální pro profesionální použití v horských podmínkách při vyšších výkonech odklízení.

§        Nástavba čelního tandemového pracovního stroje MULAG MKF 600 - stroj se skládá se z podsvodidlové sekačky krajnic a univerzálního výložníkového pracovního ramene. Výložník je příčně posuvný až o 1.800 mm, je určen pro práci vlevo i vpravo, díky této konstrukci není nutná následná regulace při míjení překážek, jako jsou sloupky, svodidla, značky atd. Tímto řešením je zajištěno bezpečné a pohodlné ovládání stroje. Na výložníkové pracovní rameno je možné použít další pracovní adaptéry (prořezávací kotouče, frézu na příkopy, frézu na pařezy atd.).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky