Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

EYOWF 2011: Ledecká pátá ve snowboardcrossu

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 02. 2011 14:23
  • Školství

Sdílet článek

 

Odpolední část úterního sportovního programu pokračovala skokanskými soutěžemi v individuálním závodu i části severské kombinace. V závodu ve snowboardcrossu dosáhla výborného výsledku domácí závodnice Ester Ledecká, která si dojela pro páté místo a drží prozatím nejlepší umístění mezi Čechy. Poháry snowboardistům předávali náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová a radní Pavel Petráček.

Severská kombinace - chlapci: Rakouské favority převálcoval Němec

Do závodu v severské kombinaci se na Ještědu vydalo 44 závodníků ze třinácti zemí. Od začátku patřili mezi jasné favority Rakušané. Ti ve skoku splnili očekávání, když Markus Gruber doplachtil nejdál ze všech na 101,5 metrů. Svůj náskok ale neudržel a do cíle dorazil na první příčce německý reprezentant David Welde, jenž vyrážel do stopy se ztrátou 1:08 min ze čtvrté pozice.

Český reprezentant Ondřej Kelnar skokem 96 metrů obsadil v úvodní části vynikající třetí příčku. Na trati však přišel pád, podle jeho slov ho shodil poryv silného větru. „Ve skocích jsem byl moc spokojený. Absolutně jsem takový výsledek nečekal a byl jsem nadšený. Ale běh byl průšvih. V druhém kole mě smetl vítr a zbytek závodu jsem dojel v křečích. Pak už mě všichni začali předjíždět,“ řekl zklamaný Kelnar. Slibnou pozici tak bohužel neudržel a propadl se na 18. místo.

Snowboarcross - dívky: Malé finále vyhrála Ledecká!

Velkým švýcarsko-italským triumfem skončila první disciplína snowboardu v areálu v Kořenově-Rejdicích. Zlato ve snowboardcrossu mezi dívkami vybojovala Švýcarka Caroline Weibelová. V kvalifikaci na čas skončila v konkurenci 29 závodnic šestá, pak suverénně prošla pavoukem vyřazovacích čtyřčlených osmifinálových, čtvrtfinálových i semifinálových jízd.

Velice dobrou formu ukázala česká závodnice Ester Ledecká, která vyhrála malé finále a celkově jí patří pátá pozice. „Jsem moc spokojená. Vůbec jsem to nečekala, snowboardcross totiž zrovna není moje oblíbená disciplína,“ řekla nadšená Ester. Svým pátým místem se tak prozatím stala nejúspěšnější českou závodnicí na EYOWF 2011.

Snowboardcross - chlapci: Italská záležitost

Závod chlapců patřil jasně Italům, kteří obsadili první dvě příčky. Vítězem se stal Matteo Menconi, který byl v kvalifikaci až sedmý. „Už dostat se do finále pro mě bylo úspěchem, bylo to velmi těžké. A vítězství je navíc. Je to vynikající!“ rozplýval se Menconi. Pro stříbro si dojel jeho krajan Maurizio Bormolini.

Z českého kvarteta postoupila z 42 snowboardistů do dvaatřicetičlenného osmifinále trojice Daniel Sýkora, Filip Bartoň a Filip Slončík, dál se již ale v pavouku nedostala.

 

V podvečerním hokejovém zápase porazili Švýcaři Lotyšsko 4:3. Dnešní sportovní program uzavřou ve večerních hodinách skokanské disciplíny na Ještědu a hokejový duel Česko - Slovensko.

 

VÝSLEDKY, 2. část - Úterý 15. února 2011

 

Snowboardcross – chlapci: 1. Matteo Menconi (Itálie), 2. Maurizio Bormolini (Itálie), 3. Timon Renfer (Švýcarsko), 4. Jonas Clavel (Francie), 5. Lucas Eguibar (Španělsko), 6. Kevin Vachet (Francie), … 21. Daniel Sýkora, 23. Filip Slončík, 37. Pavel Elster (všichni ČR)

 

Snowboardcross – dívky:1. Caroline Weibelová (Švýcarsko), 2. Chloe Trespeuchová (Francie), 3. Jenny Pleischová (Švýcarsko), 4. Emma Bernardová (Francie), 5. Ester Ledecká (ČR), 6. Michela Moioliová (Itálie), … 22. Anna Vlčková , 23. Monika Stejskalová, 24. Aneta Zemanová (všechny ČR)

 

Lední hokej: Švýcarsko - Lotyšsko 4:3 (3:1, 1:1, 0:1), branky: 9., 11. Brandi, 10. Sieber, 26. Schmutz - 18., 44. Freijs, 35. Sarkanis

 

Severská kombinace jednotlivci – chlapci: 1. David Welde (Německo), 2. Jani Peltola (Finsko), 3. Kristoffer Mads Waaler(Norsko), 4. Markus Gruber (Rakousko), 5. Paul Gerstgraser (Rakousko), 6. Stanislaw Biela (Polsko), …18. Ondřej Kelnar, 28. Tomáš Dufek, 41. Petr Cáb (všichni ČR)

 

 

 

Kontakt pro bližší informace:

 

Vladimír Zemánek

koordinátor komunikace

 

European Youth Olympic Winter Festival 2011

Masarykova 457/4, 460 01 Liberec

GSM: +420 777 771 080

E-mail: vladimir.zemanek@eyowf2011.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky